Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanlarının üye olduğu TOLEYİS Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Yasin Bayoğlu, toplu sözleşme görüşmelerin 28 Ocak’ta başlayacağını söyledi.

Toplu sözleşme ile ilgili sendika olarak taslak çalışmasını tamamladıkların ve 28 Ocak itibariyle İşveren temsilcileri ile birlikte görüşmelere başlayacaklarını belirten TOLEYİS Şubesi Başkanı Yasin Bayoğlu, ayrıca 2020 yılını da değerlendirerek şunları söyledi:

2020 YILI PANDEMİNDEN DOLAYI SIKINTILI GEÇTİ

“2020 yılı Öncelikle yeni yılınızın Tüm emek dünyasına tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 2020 yılı bizim ülkemiz için pek de geçmedi. Biliyorsunuz pandemi illetinden dolayı milletimiz gerek ekonomik ve sosyal yönden bayağı etkilendik. Sendikamız da bundan etkilendi. Çalışan üyelerimizin nereden bakarsanız yüzde 60 yüzde 70’i çalışamaz hale geldi. Esnek çalışmaya girdiler veya kısmi çalışmada adı altında ödeneklerle çalışmaya çalıştılar. Daha doğrusu hepimiz etkilendik bundan. Fakat 2021 yılına girerken asgari ücretle masada bulunduk ve taleplerimizi dile getirdik. Vergilerle alakalı sıkıntıları dile getirdik. Çünkü 2020 yılında bu sıkıntılarımızı çektik gördük. Ama umduğumuz gibi oldu mu olmadı tabii. Yine Allah devletimize zeval vermesin. İnşallah. Bu yıl daha doğrusu ilk önce pandemi illetinden bir an önce kurtulup ekonomik yönden işçilerimizin ve çalışan tüm emek dünyasının yine eski günlerine dönmesini temenni ediyoruz. Ve sendikal çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pandemi den dolayı 2020’de pekte sahalara çıkamadık, kısıtlamalar ve yasaklar sebebiyle. İnşallah bunları 2021 yılında atlatıp üyelerimizle ile sahada kucaklaşmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da inşallah beraberiz, üyelerimiz şubemize gelip ziyaretlerimizi yapabilir.

28 OCAK’TA TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Üyelerimiz için 28 Ocak itibariyle ilk toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz Gençlik Spor Bakanlığı ile başlayacak. Genel merkezimiz Bu konuyla ilgili ciddi anlamda uğraş veriyor. Arkadaşlarınız da haberdar olsunlar. yani işçinin eksik gördüğü bütün yanları ile masada taslağını hazırladık. Zaten 81 ilden işçi ve emek dünyasından gelen arkadaşlarımıza beraber bu taslak çalışması yapıldı Ağustos ayında. Tabii üzerinde sendikanın danışmanları, ekonomistleri, akademisyenleri ile beraber bunu pekiştirip şimdi 28 Ocak'ta ilk toplantıyı işveren temsilci beraber gerçekleştireceğiz. Yani üyelerimiz müsterih olsunlar, kesinlikle işçinin eksik gördüğü bütün yanları sözleşme taslağında mevcut. İnşallah daha refah, daha iyi, ama sosyal, ama maddi yönden, manevi yönden daha iyi bir yere geleceklerinden kuşkusu kesinlikle olmasın. Yanlarında çok büyük bir sendikanın genel merkezi ve ailesi var. Üyelerimiz burayı sadece bir sendika olarak değil ikinci bir ailesi olarak istiyoruz ve bunu da her zaman biz üstüne basarak söylüyoruz zaten. Sözleşmeyi çok ta iyi bir şekilde tamamlamak için sendika Toleyis sendikası olarak elinden gelen her şeyi yapacaktır. İşçilerimizin hiçbir şekilde kuşku olmasın.

RAFET YAMAÇ GELDİ

Toleyis Şube Başkanı Yasin Bayoğlu ayrıca, sendikaya TOLEYİS Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu olarak Rafet Yamaç’ın geldiğini ve üyelerini sıkıntılarını artık birlikte çözeceklerini belirterek, “Zonguldak ilimize de şubemize Rafet Yamaç başkanımız da geldi Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi olarak. Sahada zaten sıkıntılarımızın çözümünde de beraber istişare yapıyoruz, beraberiz artık. Teşkilatımız günden güne güçleniyor ve kuvvetleniyor.” İfadesini kullandı

SENDİKA YENİ BİNASINA TAŞINACAK

Toleyis Şube Başkanı Yasin Bayoğlu, “Yeni binamızı da satın aldık. İşçilerimizin kendi öz malıdır artık. Oranın da yasal işlemlerini bugün it itibariyle başlatıyoruz. Artık her şey çok daha güzel olacak.” Dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi