Zonguldak Belediye meclis toplantında Belediye Başkanı Ömer Selim Alan toplu taşıma ihalesi yeniden yapılması için hazırlık içerisinde olduklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde Zonguldak'ta 30 bin ton asfalt döküleceğini belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ayrıca 320 milyar metreküp doğalgaz çevresel etki değerlendirme raporu toplantısının Zonguldak Çevre İl Müdürlüğü'ne gönderildiğini ve toplantının Zonguldak'ta yapılacağını belirterek bu da demek oluyor ki doğalgaz sahası Zonguldak'ta aittir ifadesini kullandı.

Zonguldak Belediyesi'nin Eylül ayı 1. Birleşimi gerçekleştirildi.Belediye Başkanı Ömer Selim alan başkanlığında gerçekleştirilen toplantı 15 gündem madde üzerinden başladı.

Toplantıda yoklama ve açılışın ardından İyi Parti belediye meclisi Vahdettin Velioğlu tarafından pandemi sürecinde zarar eden terminal de ki firmaların belediye olan kira ücretlerine indirim ya da alınmaması ve ayrıca pandemi sürecinde zarar eden belediye esnaflarının kiralarında indirim ya da alınmaması konularında iki ayrı önerge verilerek oy birliği ile gündeme beklenmesine karar verildi.

YENİ TATİL OLURSA TAŞLARI BELİRLENDİ

Mecliste işyerlerine uygulanacak Ulusal Tatil Günleri Ruhsat Harcının belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

SELİM ALAN YENİDEN TOPLU TAŞIMA İHALESİ HAZIRLIĞI İÇİNDE OLDUKLARINI SÖYLEDİ

Mecliste Kent İçi Toplu Taşımacılık Faaliyetini yürüten işletici firma Atıl İnsan Kaynakları Sanayi ve Ticari Ltd.Şti.’nin gelir desteği ile tarife ücretlerine zam yapılması talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

ELVANPAZARCIK VE ZONGULDAK BELEDİYE SINIRLARI YENİDEN BELİRLENDİ

Mecliste Zonguldak Belediyesi sınırı ile Elvanpazarcık Belediye sınırının İl İdare Kurulu tarafından onaylanan İzahnameye göre düzeltilmesi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlanmasına yönelik çizilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Zonguldak İli, Merkez İlçesi, Asma ve Çınartepe Mahallesi sınırları içerisinde Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlanmasına yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.

TURGUT AYDIN, KIZ MESLEK LİSESİ YIKILMASIN DİYE KONUŞTU

Meclis Üyelerinden Kenan Ekiz, Hasan Şenol, Hürmet Kartal, Turgut Aydın, Okan Onur, Ozan Demirtaş, Deniz Dilaver, Osman Bekaroğlu, Hüsnü Meydan, Atınç Kayınova, Özberk Papila ve Vahdettin Velioğlu tarafından verilen; Atatürk Devlet Hastanesi çevresinde (Kapuz Cad., 46 Evler Küme Sok., 88 Evler Küme Sok., Hasan Karabacak Sok., Yeni Yol Sok., Yayla kavşağı çizgisi içinde kalan alanda) imar durumu ve yapı ruhsatı verilmesi işlemlerinin 1-2 ay durdurulması, bu zaman zarfında acilen katlı genel otoparkların belirleneceği imar planı tadilatlarının hazırlatılması hakkındaki talep dilekçeleri ile ilgili İmar Komisyonu Raporu görüşüldü.

Turgut Aydın Kız meslek Lisesi'nin yıkılmaması ve korunması gerektiğini ifade etti.Ayrıca hastanenin konusunu belirsiz olduğunu  ne olacağını kamuoyuna açıklanmadan ifade etti. Turgut Aydın Ayrıca bu konuda yetkili uzmanlarında görüş belirtmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti adına Bünyamin Babainan görüşünü belirtti.Yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi

MURAT UZUN: SAĞLIK MASAYA YATIRILMALI

AK Parti adına yaptığı konuşmada Zonguldak'ta sağlığın masaya yatırılması gerektiğini ifade etti.

Yapılan oylamada madde oy çokluğuyla kabul edildi.

BKM RESTORE EDİLECEK, KENT ORMANI KİRALANACAK

Mecliste 8-9-10-11 ve 12.Maddeler okunarak oy birliği ile ilgili komisyona gönderilmesi karara bağlandı.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada Belediye Kültür merkezini kültür bakanı tarafından restore edileceğini ayrıca kent ormanı'nın ise halkın kullanımı için kiralanacak mı ifade etti.

13 ve 14.maddelerde türlü işler komisyonuna havale edilmesi  karara bağlandı.

İncivez Mahallesi'nde yeni bir taksi durağı açılması maddesi ilgili komisyon oybirliğiyle gönderildi.

Meclisin ikinci birleşimi 7 Eylül'de toptan olması oybirliği ile kabul edilerek birleşim sona erdirildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi