Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, toplu taşımaya yapılan zammın geri alınması çağrısında bulundu.
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte yapılan toplu taşıma zammının eğitim harcamalarından bunalan velilere çok büyük bir darbe vurduğunu belirten Recep Horozoğlu yapılan zammın geri alınması gerektiğini ifade etti. Recep Horozoğlu, ayrıca Muharrem ayı, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ÖSYM'de on binlerce öğrencinin sıfır çekmesi gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.
iSLAM DŪNYASI KARBELAYA DÖNDÜ
Muharrem ayı nedeniyle açıklama yapan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, bugün insan dünyasının kar belaya dönüştüğünü belirterek şunları ifade etti: ''Muharrem demek haksızlık karşında boyun eğmemek, hak bildiğimiz yolda tavizsiz bir şekilde yürümek demektir. Hicri takvime göre muharrem ayının içinde bulunuyoruz, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ehlibeytten 72 kişinin Aşure Günü'nde acımasızca katledilmiştir. İslam coğrafyasının bugün de Kerbela'ya dönüşmüştür, her gün binlerce masum insanın kanı akmaktadır.  11 Eylül İslam dünyasını Kerbela'ya döndüren önemli hadise. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da zalimlerin ve kan dökenlerin hiçbir zaman hayırla anılmayacaktır, dünyanın seyrini değiştiren 11 Eylül 2001 saldırılarının İslam dünyasının Kerbela'ya döndüren önemli hadiselerden biridir.''
12 EYLÜL 1980 DARBESİ DEMOKRASiYE SÜRÜLEN KARA BiR LEKEDiR
12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, 12 Eylül darbesinin demokrasi Kara bir leke olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: ''12 Eylül ve 15 Temmuz'un failleri ortaya çıkartılamadı. Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 39 yıl geçmiştir, Türkiye'nin bu tür kalkışma ile bir daha karşılaşmaması temenni ediyoruz. Bugün 12 Eylül’ünde yıl dönümü. Milletimizin vicdanında darbe halen daha sonuçlandırılmış değildir. 12 Eylül darbe faillerinin ortaya çıkarılamadığı gibi 15 Temmuz darbe girişiminin failleri de ortaya çıkartılamadı. Demek ki tarih değil hatalar tekerrür etmektedir.'' 
ÖĞRENCiLERE İŞİNDE VE MESLEĞİNDEN EHİL OLMAYI ÖĞRETMELİYİZ 
Ayrıca 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle yeni eğitim-öğretim yılını kutladığını belirten Saadet Partisi merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu şunları ifade etti:
''Öğrenci ve öğretmenlerin yeni eğitim ve öğretim yıllını kutlarım. Yeni dönemde öğrenci ve öğretmenlere başarılar diliyorum ‘Yarınlar hepimizin’ Her öğrencinin zihin dünyası, yapısı, kabiliyeti, becerisi farklıdır. Bizler çocuklarımıza düşünmeyi, sorgulamayı, muhakeme ve mukayese etmeyi öğretmeliyiz. İnsanı, bitkiyi, hayvanı; zamanı, mekânı; çağımızı, dünyayı; yeryüzünü, gökyüzünü okumasını öğretmeliyiz. Ahlaklı olmayı, dürüst olmayı, adil olmayı öğretmeliyiz. İncitmemeyi, merhameti, sevgiyi, saygıyı öğretmeliyiz. Ne olursa olsun haksızlığa karşı gelmeyi, kim olursa olsun mazlumdan yana olmayı öğretmeliyiz. Gerçek kazanç ve birikimin çoğunluk, para, makam, şan, şöhret, beğeni, alkış olmadığını öğretmeliyiz. İşinde, mesleğinde, görevinde ehil olmasını öğretmeliyiz. İyi insan olmanın yolunun insanlığa faydalı işler yapmaktan geçtiğini öğretmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize zihin açıklığı, öğretmenlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum'' 
ÖSYM'DE ON BiNLERCE ÖĞRENCI ASIL SIFIR ÇEKTi
ÖSYM on binlerce öğrencinin 0 çektiğini belirten Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, Eğitimden bahsetmişken şunu da belirtmek istiyorum. ÖSYM raporuna göre son sıra giren on binlerce öğrenci Matematikte, Fende, Sosyal bilgilerde hatta Türkçede sıfır çekiyor. Ama bizce sıfır çeken öğrencilerimiz değil, yönetimin bizzat kendisidir. diye konuştu.
TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ GERi ALINMALIDIR
Yeni eğitim öğretim yılının açıldığı gün halk otobüsleri ve toplu taşıma araçlarına yapılan zammın insafsızlık olduğunu belirten Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu zammın geri çekilmesi çağrısında bulunarak şunları ifade etti.Maalesef Zonguldak'da ise okulların açıldığı gün eğitim harcamalarından bunalan velilere bir darbede toplu taşıma ücretlerine zam yapan şoförler odasından gelmiştir.Yapılan bu zam insafsızlıktır ve bu zammın geri çekilmesi çağrısında bulunuyorum.
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi