Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan 'Köksal Toptan Armağan Eserler Daimi Sergisi' açılışına katıldı.

AKM'de düzenlenen sergiye, Vali Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Köksal Toptan'ın milletvekilliği, bakanlık ve meclis başkanlığı yaptığı dönemde aldığı hediyeler, ödülleri, kitaplar ve yurt dışından kendisine armağan edilen kaftanlar sergide beğeniye sunuldu.

KÖKSAL TOPTAN VALİ ÇINAR’A TEŞEKÜR ETTİ

Vali Ahmet Çınar'a sergi dolayısıyla teşekkür eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan,"Zonguldak Valiliğine hediye ettiğim objeler kültür müdürlüğüne ait binanın konumu itibariyle ziyaretçiye fırsat vermemesi nedeniyle, bakımsız kalıyordu bende çok üzülüyordum. Amacımız belki 5 gencimizi herhangi bir şey etkiler ve konularla ilgilenmeye sevk eder düşüncesiydi. Amaç gerçekleştirilemedi, okullar gelemiyordu. Kültür müdürlüğü binası içinde objelerin sergilenmesi dikkat çekecektir. Bu konuda çok mutluyum" dedi.

Toptan, ayrıca sergide göz kamaştıran kaftanların hangi ülkelere ait olduğuna dair bilgi verdi. Toptan, "Bana verilen kaftanların bir kısmını eşim ceket yaptı, bir kısmı Çanakçıların müzesinde,bir kısmı Ankara'da ki ofisimde" dedi.

VALI AHMET ÇINAR: AKM SERGİ İÇİN ÇOK UYGUNDU

Vali Ahmet Çınar'da,"Sayın Köksal Toptan, üniversitemizin hazırlamış olduğu "Ağabey" kitabı ile ağabeyliği tescillenmiş, şehrimizin yetiştirdiği önemli bir devlet adamıdır. Her dönem siyasette aktif olmuş ve siyasi partilerin kendi teşkilatlarında bulunması için teklifte bulunmuş bir devlet adamımız, önemli şahsiyet. Ağabeylik ünvanı çok önemli ünvandır.Burada gönül işi,samimiyet,halkla bütünleşme ifadesi de var.Her dönem siyasette bulunup,siyaset üstü kimliği elde edebilmek çok değerlidir.Bizim için de gençlerimiz için de rol model,kariyer hayatımızda rehber alabileceğimiz örnektir.Daha önce kültür müdürlüğümüzün binasında üçüncü katta, müzemizde bulunuyordu.İnsanların ziyaret etmelerine imkan olmayan,fiziki şartları uygun olmayan bir mekandı. AKM tiyatrolar, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı, şehrin belli başlı mekanı. Önemli bir serginin müze olabilecek eserlerin sayın bakanımızın bağışladığı değerli eserlerin sergilenmesi buraya kültürel anlamında kalite kattı hem ziyaretçilerin burada boş dikilmeleri yerine müze gezer havasında etkinlik içinde olmalarını sağlıyor. Eserleri bağışladığı için sayın bakanıma teşekkür ederim" dedi.

KÖKSAL TOPTAN 10 BİN KİTABINI BEÜ’YE BAĞIŞLAYACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan,  ayrıca evi ve ofisinde bulunan 10 bin kitaptan oluşan bir kütüphanesi olduğunu belirterek kitaplarını üniversiteye bağışladı. Toptan, “kütüphanecilikte iddialı olduğumu sandığım on bine yakın kitabım vardır. Bunları bir önceki Rektörümüz Mahmut Özer ile konuşmuştuk. Bülent Ecevit Üniversitesi'ne bağışlamak istiyorum. Evde kitapları tasnif etme işine başladık. İmzalı kitaplar dışındaki bütün kitaplarımı üniversiteye vereceğim. Üniversite önemli bir kaynak, kitaplar da üniversite için önemli bir kaynaktır. Kültür adamı olan sayın valimize Zonguldak'ta bulunacağı süre içinde elimden gelen katkıda bulunmaya gayret sarf edeceğim. Zonguldak çok ciddi kültür derinliği olan bir şehrimizdir. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana bunu kanıtlamış bir şehrimizdir. Biz de mütevazilik anlamında bu gayrete katkı vermeye çalışıyoruz. Zonguldak’ta gençlerimiz, çocuklarımız için çok güzel şeyler başarmış oluruz. Geleceğin Türkiye’sindeki çocuklarımız bugün dünyanın en kaliteli eğitimini alan, kendi kültüründen vazgeçmeden, yozlaşmadan, uzlaşmadan bunu becerebilen insanlarla rekabet edeceklerdir. Bu açıdan çocuklarımızın her yönüyle donanımlı olmaları lazımdır. Vali beyin bu konuda emrindeyiz.Yeni bir milli eğitim müdürümüz var.Eğitimde bazı sıkıntılar var,onları toparlama imkanı bulacağız.Yeni bir rektörümüz var inşallah üniversitemiz daha çok gelişecektir,hedef olarak ikinci üniversiteyi kurma noktasına geleceğiz.Sayın rektörümüze güveniyoruz.Zonguldak'a kendi içinde Bartın ve Karabük'e üniversite çıkardı. 37 bin öğrencisi var. Kaliteden ödün vermeden bu sayı yukarı çıkacaktır. Zonguldak'ın geleceği üniversitedir. BEÜ, ikinci üniversitenin amiral gemisi olacaktır" dedi.

TOPTAN: İKİNCİ ÜNİVERSİTE KURULMALI

İkinci üniversitenin Bakacakkadı bölgesine kurulmasının uygun olduğunu belirten Toptan,"orada yer hazır. 900 dönümlük alan var çok güzel kampüs olabilir. Ereğli bu konuda çok istekli. Orada da olabilir.Yeter ki ikinci üniversiteyi kuralım" dedi.

ÇINAR’DAN İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE DESTEK

Vali Ahmet Çınar'da ikinci üniversite konusuna destek vererek,"Sayın bakanımın sözünün üstüne söz olmaz. Türkiye'nin en büyük projelerinden bir tanesi Filyos endüstri bölgesi.Türkiye'nin ve dünyanın sanayi,üretim ve ticaret merkezi olacak.Oraya kendimizi hazırlamak anlamında da teknolojik teknik ağırlıklı üniversitenin kurulması endüstri bölgesinden beslenen Türkiye'nin etkili,verimli üniversitesinden olabilir" dedi.

ÇELİKELLİLER KÖKSAL TOPTAN'LA RESİM ÇEKTİRDİ

Ayrıca Toptan'a Mehmet Çelikel Lisesi tarafından yapılan kendi resminin yer aldığı tablo hediye edildi. Toptan, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

SAİME TOPTAN: ÜNİVERSİTE TARAFINDAN HAZIRLANAN KİTAP VE BU MÜZE ESERLERİN SERGİLENMİŞ OLMASI BİZE HAYATIMIZDA VERİLECEK EN GÜZEL ARMAĞANLARDANDIR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan'da gazetecilere düşüncelerini aktardı. Duygusal anlar yaşayan Toptan, "Zonguldak'ta büyümüş, öğrenimini gerçekleştirmiş iki Zonguldaklı olarak hayatımızın yetişen yeni nesiller tarafından görselleştirilmesinden çok mutluyuz. Rol model olabilmek, onları motive edebilmek, gelecekte devletin makamlarına talip olmalarını sağlamak için buralar yön gösterici olursa mutluluk duyarız. Yaşayan bir insanın halen yaşıyor olabilmesinin başka yolu da yok. Üniversite tarafından hazırlanan kitap ve bu müze eserlerin sergilenmiş olması bize hayatımızda verilecek en güzel armağanlardandır "dedi:

Toptan çifti daha sonra protokol üyeleri ve basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi