Türkiye Futbol Federasyonu, 2021-2022 sezonunda futbol müsabakalarına statların yüzde 50 kapasitede taraftar alacağını duyurmuştu.

 Yaklaşık bir buçuk yıldır pandemi dolayısı ile tribünlerden uzak kalan taraftarlar heyecanla maçların başlamasını bekliyordu.

 TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 2 yıl aradan sonra müsabakalarını Karaelmas Kemal Köksal stadyumunda oynamaya hazırlanırken stat ile ilgili gelen karar adeta şok etkisi yarattı.

Yeni sezon öncesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler sonunda açık tribüne çökme riskine karşı seyirci alınmaması konusunda rapor tuttuğu öğrenildi. Yapılan il güvenlik kurulu toplantısında stadyumun güvenlik sertifikası alamadığı için açık tribünlere seyirci alınmaması konusunda karara verildiği öğrenildi.

Kısacası açık tribünlerdeki duvarların çökme riski olduğu için yeni sezonda seyirci alınmayacak.

Kapalı tribüne ise yüzde 50 kapasitesine denk gelen 1250 kişi alınabilecek. Açık tribün komple boş tutulacak.

Belirli sayıdaki taraftar müsabakaları sadece kapalı tribünden takip edebilecek. Sezonun başlamasına az bir zaman kala yaşanan bu gelişme taraftarları şok etti.

Stadyumum güvenlik sertifikası alabilseydi açık tribünler dahil maçları 7500 taraftar izleme fırsatı bulacaktı. Yeni sezonda istinat duvarlarının yıkılma riski bulunduğu için açık tribüne seyirci alınmayacak. 

Sadece kapalı tribüne taraftar alınacak.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi