Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Devrek TSO Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu ve Zonguldak TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya bir araya gelerek Batı Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren Oda ve Borsalara üç günlük bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

Yapılan bölgesel kalkınma çalışmalarında çevre il ve ilçe oda ve borsaları ile işbirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ziyaret programı ile Zonguldak ile Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerinin ortak hareket kabiliyetini artırarak bölgesel bir güç oluşturmak amaçlanıyor.

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu ziyaretler sonrasında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “üç gün boyunca yaptığımız ziyaretlerde gördük ki Batı Karadeniz Odaları olarak bölgemizin kıymetini biliyoruz. Ancak bölgesel bir güç olup ortak hareket etmek için elle tutulur projelerin etrafında toplanmamız gerekiyor. Bu amaçla ziyaret ettiğimiz Boyabat, Çankırı, Kastamonu, Safranbolu, Sinop, Taşköprü ve Tosya Oda ve Borsalarımızı ziyaret ettik ve bu kurumların değerli başkan ve yöneticileri ile Zonguldak TSO’nun "Batı Karadeniz Bölgesi Kalkınma Projesi Raporu" çerçevesinde görüş alışverişinde bulunduk. Batı Karadeniz Bölgesini oluşturan 6 ili kalkındıracak olan BAKAP bölgedeki 15 oda ve borsayı ilgilendirmektedir. Elbette tüm Oda ve Borsaların da bu konudaki çalışmalara desteği ve katılımı olacaktır. Önümüzdeki günlerde bölgemizin milletvekilleri ve siyasetçileri ile bölgemizin planlı kalkınmasını elbirliğiyle gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”


Editör: Haber Merkezi