ZONGULDAK TSO'DA ENTEGRE ETLİK TAVUK KESİMHANESİ VE HAYVANCILIK (MANDACILIK) İHTİSAS OSB TOPLANTISI YAPILDI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının katkılarıyla yürütülmekte olan "Entegre Etlik Tavuk Kesimhanesi Ön Fizibilite Raporu" ile "Hayvancılık (Mandacılık) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Ön Fizibilite Raporu" ön toplantısı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir Başkanlığı'nda yapıldı.

Toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Özkan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı  Uzmanı Mustafa İnanır ve Meva Tarım Yetkilisi Ahmet Konukçu katıldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir;

"Zonguldak ilinin bağımlı sektörel yapısını değiştirme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, bu amaçla tarım ve hayvancılığa yönelik projeler de geliştiriyoruz. Bu iki proje de bu kapsamdaki projelerimizden olup ilimizde küçük ölçekli olarak yapılmakta olan mandacılığın büyük ölçekli ve organize bir şekilde yapılmasını ve yine ilimizde kurulu çok sayıda tavuk işletmesinin rekabet gücünü arttıracak entegre etlik tavuk kesimhanesinin ilimize kazandırılmasını hedeflemekteyiz "dedi.

Editör: Haber Merkezi