Türkiye Taşkömürü Kurumu Eğitim Daire Başkanlığı'nda 33. dönem Maden Nezaretleri Kursu başladı.

Toplantıya Türkiye taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu Yönetim Kurulu Üyeleri İl Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ile Kurum üst düzey yöneticileri katıldı.

Kurs öncesinde açıklama yapan Eğitim Uzmanı Hasan Yıldırım kursun 6 ay süreceğini, ilk 3 ayının teorik sonraki 3 ayın ise pratik eğitim olarak geçeceğini ifade etti.

Düzenlenen tören maden şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı.

Hasan Yıldırım’ın açılış konuşması  sonrasında  söz alan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdür Vekili Ramazan Yıldız yaptığı konuşmada, şunlar söyledi.

“33.Dönem maden nezaretçisi yetiştirme kursu açılış töreninde katılımlarından dolayı tüm dava şikayet ediyor hepinize saygılar sunuyorum. Sözlerine Zonguldak başta olmak üzere tüm maden şehitleri saygı ve rahmetle anarak başlamak istiyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. İş sağlığı güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü olarak 170 yıllık taş kömürü üretim kültürü ile birlikte devam eden eğitim faaliyetlerimiz kapsamında gelinen süreç içerisinde üretimi bölgelerimize meydana gelen nezaretçi açıklarının giderilmesi amacıyla ilk önce mevcut yönergeyi güncelleyerek ön mülakat yazılı ve sözlü sınavlar ile 109 maden nezaretçisi adayımızı belirledik. Bu sıkı ve titiz seçme sınavları ile belirlenen maden nezaretçisi adaylarımız bugün itibariyle 3 aylık teorik 3 aylık uygulama eğitimine tabi tutarak birbirinden deneyimli tecrübeli ve mesleklerinde yetkin eğitmen arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yetiştirip bu süreç içerisinde meslek bilgi ve becerilerini arttırmanın yanı sıra iyi bir yönetici olarak gerek işyeri ve gerek toplumda örnek birer lider konumunda amirleri ve altları arasında köprü görevi yapmak üzere işlemlerine uğurlama yıl planlamaktayız. İnanıyoruz ki yaklaşık 6 ay sonrasında mezun edeceğimiz 33.dönem maden nezaretçisi arkadaşlarımız özellikle son dönemde ülke ekonomisi açısından önemi daha da ortaya çıkmış olan taş kömürü üretimi de insan faktörünün en iyi bir şekilde kullanılabilmesinin olmazsa olmaz koşulu olan eğitimi sonucunda ISG kurallarını içselleştirmiş, yüksek motivasyonla çalışmaya hazır ve günün bilimsel ve teknolojik gelişmelerin de açık bir dünya görüşüne sahip olacaklardır. Aynı şekilde bizlerde Sayın Genel Müdürümüzün önderliğinde bilim ve teknoloji ile yapılan yatırımları ekonomik ve toplumsal faydaya dönüşeceği iş kazalarının en aza inerek verimliliğinin artacağı milli ekonomiye dün olduğu kadar bugün ve yarınlarda da katkılarımızı devam edeceği beklentisi içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 33 dönem maden nezaretçilik kursumuzun grubumuz hayırlı olmasını diliyor tüm maden şehitlerinin tekrar rahmetle anıyor hepimize saygılar sunuyorum”

Yapılan törenin ardından ise TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK üst düzey yöneticileri ve sendikacılar ile kursa katılan maden nezaretçileriyle birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün itibari ile maden nezaretçileri kursu başladı ve 6 ay sonra bunlar yetişmiş olarak müesseselerde çalışacaklar” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi