Cumhuriyet Halk Partisi  Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, geçtiğimiz günlerde Zonguldak kamuoyunda gündeme gelen TTK'nın Çinli Şirketlere satılması konusunda açıklamada bulundu.

Konunun takipçisi olacağını belirten Uzun, parti olarak TTK'yı refaha kavuşturmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi. 

Uzun; "Bu tartışmalar çok yeni değil. Partimizin TTK konusunda ne kadar duyarlı olduğu Zonguldak kamuoyu tarafından da biliniyor. AK Parti iktidarının TTK'ya bakış açısı belli. İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'in açıklamasının ardından hepimiz tedirginlik yaşadık. Teyakkuzdayız,TTK'nın satılmasına asla izin vermeyeceğiz. TTK'yı refaha kavuşturmak CHP olarak bizim boynumuzun borcudur zaten.
Genel Merkezimiz ile de bu konuyu görüştük. Çok yakın takip ediyoruz örgüt olarak bu konuyu. Böyle bir konuya asla müsade etmeyeceğimizi tekrar deklare ediyoruz." dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Uzun'un yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Bu tartışmalar çok yeni tartışmalar değil zaten partimizin TTK konusunda ne kadar duyarlı olduğu Zonguldak kamuoyu tarafından bilinmekte zaten Milletvekillerimizin de TTK’da yaşanan sıkıntılarla ilgili defalarca çözüm önerilerini sundukları açıklamaları olmuştu. Şimdiye kadar AKP iktidarının Zonguldak’a bakış açısı ortadadır. İktidara geldiklerinde 22.500 olan çalışan sayısı şu an 7700 civarındadır. iyi Parti il başkanı Sayın yavuz Erkmen’in açıklamaları da AKP’nin Zonguldak’a bakış açısı düşünüldüğünde hepimizde tedirginlik yaratmıştır. Biz de bu konuda gerek milletvekillerimiz gerek genel başkan yardımcımız ve parti olarak kapatılmasına ne satılmasını asla ama asla göz yummayacağız. Bu konuda her türlü mücadeleyi vermeye hazırız. İşçiye, üretime değer veren Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında ülkemizi ve Zonguldak’ı ve TTK'yı refaha kavuşturmak için Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim boynumuzun borcudur zaten.
Biz de genel merkezimizde bu konuda görüştük sayın veli ağbaba özellikle bu konuyla yakından ilgileniyor. biz de iktidarın sözünün bir hükmü yok bizim için. yani o tedirginliği hissediyoruz haliyle. çok yakın takip ediyoruz şu an böyle bir şey evet söz konusu değil belki ama yaptıkları maden yasası değişikliği ile korkutan sonuçlar yaşamayacağımızın garantisi yok. O yüzden ciddi olarak konuyu takip ediyoruz ve asla da müsade etmeyeceğimizi buradan tekrar ediyorum."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi