Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Maden işçisinin koronavirüs aşısında öncelik verilmemesi ve madencilerde alınan kan sonuçlarının zamanında açıklanmamasına Zonguldak sağlık alanında sınıfta kalmıştır" dedi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Pandemi döneminde en ağır ve sancılı geçen ilin Zonguldak olduğunu söyledi. Koronavirüs vakalarında en hızlı yayılan üçüncü ilin Zonguldak olmasına rağmen gereken desteğin ve önemin gösterilmediğini ifade eden Yavuzyılmaz, "Maden işçisinin koronavirüs aşısında öncelik verilmemesi ve madencilerde alınan kan sonuçlarının zamanında açıklanmamasına Zonguldak sağlık alanında sınıfta kalmıştır" dedi.

Türkiye taşkömürü kurumu sahip çıkmamız gereken desteklememiz gerekiyor." diyen CHP Zonguldak Miletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Aynı zamanda yine siyasetin içinde de bizim yoğun gayretlerimiz var bunlardan bir tanesi TTK merkez atölyösi, Bir kit kuruluşu yine bizim devletimizde ve ateks sertifikalı ürünler üretiyor. Bununla ilgili olarak BOTAŞ, MKE, TTK merkez Atölyesinden alev sızdırmaz ürünler sipariş ettiler ve bu ürünler şu anda üretiliyor. TTK bundan dolayı 17 milyon lira tasarruf yaptı. Ama bizim hedefimiz 17 milyon lirayı 100 milyon liraya çıkarmaktır. TPAO Genel müdür ile görüşme yaptım, ve TTK'yı alev sızdırmaz ürünler listesinde tedarikçi listesine aldı. Yine aynı şekilde elektrik üretim a.ş.( EÜAŞ) ile yine görüşmelerinizi yaptık. Olar da bu konuda istekli.
Yani aslında biz bu koordinasyonu öyle bir noktaya getirdik ki TTK Merkez atölyelerinin şu anda iki katına büyütürse şu anda kurduğumuz bu bağlantıları siparişleri yetiştiremeyebilir. Yani işçi sayısını da artırması gerekiyor, makine parkını artırması gerekiyor. Çok ciddi büyük bir entegre tesistir Merkez Atölyesi.

Diğer taraftan MKE silah markasıdır. Devlete ait bir şirkettir ve savunma sanayinin tam göbeğinde merkezinde yer alan kuruluş. Dünyanın çok farklı ülkelerin silah satışı yapar Milli savunma Bakanlığı'na silah satışı yapan bunların parçalarını üretir veya ettirir birleştirir ve satar ve dünyada öyle bir markadır ki makine kimya endüstrisi kurumu üretimini yetiştiremiyor ve bunun içinde ceza yiyor. Biz kurumu denetlediğimiz için biliyoruz, yani bir silahı geciktirmesi ona bir silah tutarı kadar ceza ödemesine neden olur. Yani bu savunma Sanayi sektöründe böyle bir sektör makine kimya endüstrisi kurumu Genel Müdürü ile görüşmeler yaptımb Zonguldak'taki Merkez atölyesindeki makine parkını envanteri kendilerine tekrar tarafından aktarılacak diye ve makine kimya endüstrisi kurumu da yine bir heyet oluşturarak bir gezi düzenledi ve gezide hangi ürünlerin hangisi hangi parçadır üretebiliriz ürünlerinde hangilerini tedarik edebiliriz Bir de şu anda yürüyor.
TTK büyüyecek hem savunma sanayi Zonguldak'ta büyüyecek hemde ilerleyen süreçlerde de bu özel sektöre de yansıyarak. Zonguldak'ta savunma sanayinde giren pek çok özel sektörde hem gelecek kendi Zonguldak'ın içinde yerli firma çıkacağına inanıyorum. Biz bugün bunun tohumlarını, attık tohum atmaktan fazlasını yaptık.

TTK BUGÜN ÇOK BÜYÜK BİR İŞLETMEDİR

TTK'nın büyük bir işletme olduğunu belirten Milletvekili Yavuzyılmaz, "İşin açıkçası bir an önce hızlı bir şekilde meyveleri Zonguldak'ın toplaması için mücadele ediyoruz. Yani TTK bir dükkan değildir. Dükkanlar üzerinden örnek verilecek bir küçük bir işletme değildir. TTK Zonguldak'ın gözbebeğidir ve aynı zamanda da Türkiye sanayisinin lokomotifidir."
(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi