Kanal Z'de katıldığı canlı yayında Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör,Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun acilen memur ihtiyacının karşılanması gerektiğini ifade etti.

Gazeteci-Yazar Ercan Demir'in moderatörlüğünü yaptığı "Ercanla Objektif" programında önemli açıklamalarda bulunan Sedat Güngör, Karadeniz'de Zonguldak'ta bulunan doğalgaz rezervini değerlendirdiği Türkiye taşkömürü Kurumu da ücret ve personel reformu yapılması gerektiğini ifade etti.

her çalışan memurun sendikaya üye olmasını zorunlu olması gerektiğini ifade eden enerji bir-sen şube başkanı Sedat Güngör ayrıca Filyos projesi için filosu acilen enerji trafo merkezi yapılması gerektiğini de ifade etti.

METİN DEMİR'İN ÇAĞRISINI DESTEKLİYORUM

enerji bir-sen şube başkanı Sedat Güngör Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'in Ereğli açıklarında bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz için açılacak olan kuyuya Zonguldak isminin verilmesi çağrısını desteklediğini ifade etti.

Sedat Güngör Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz ile ilgili olarak çok mutlu olduklarını Türkiye'nin bu gelişmesine ve kalkınmasında öncü olacağını Türkiye'de refah payının daha da artacağını ifade etti.

Güngör Ayrıca taşkömürünün de ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu da sözlerine ekledi.

11 OLAN İŞKOLLARI 5-6'YA DÜŞÜRÜLEREK SENDİKALAR DAHA DA GÜÇLENDİRİLMELİDİR..

Enerji bir-sen Zonguldak şubesi başkanı Sedat Güngör sendikalarda 11 olan iş kollarının 5'e veya 6'ya düşürülmesi gerektiğini ve bu şekilde daha güçlü sendikaların ortaya çıkarılabileceğini ifade etti.10 bin orada 15 bin orada 20 bin orada yerine işkolları birleştirmesiyle birlikte 100 bin 150 bin üye sayılı güçlü sendikalar ortaya çıkarılmalıdır.Amatör sendikacılık yerine profesyonel sendikacılığa geçilmelidir." ifadesini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE HERKESİN HAKKIDIR

enerji bir-sen şube başkanı Sedat Güngör 3600 ek göstergenin hala beklemede olduğunu belirterek, '3600 ek gösterge hala beklemede ve  3600 ek göstergeyi herkes almalı, bu herkesin hakkıdır"dedi.

SENDİKA YASASI DEĞİŞMELİ. MASAYA SADECE YETKİLİ SENDİKA OTURMALI YETKİSİZ SENDİKALARIN MASADA İŞİ OLMAMALI

Sendika yasasının acilen değişmesi gerektiğini ifade eden  enerji bir-sen şube başkanı Sedat, "sendika yasası kesinlikle değişmelidir. İşçi sendikasında olmayan memur sendikasına da dayatılamaz. "dedi.

KAMUDA ÜCRET ADALETİ ŞART

Kamuda adaletli ücret yapılanmasının şart olduğunu ifade eder enerji bir-sen başkanı Sedat Güngör, "memur ve şefi arasındaki maaş farkı 1.000 lirayı aşmış durumda. Bu çalışma barışı için tehlikeli bir durum.Adaletli bir ücret yapılanması kesinlikle şart. Makul düzeyde ücret farkı olmalı aşırı düzeydeki ücret farkları olmaması gerekiyor ve bunun düzeltilmesini istiyoruz."dedi.

TTK'YA ACİLEN 50 MEMUR ALINMALI VE BU YÖREDEN LİSE VE ÖNLİSANS MEZUNU OLMALI Kİ DE BAŞKA BİR İLE TAYİN OLMASINLAR

enerji bir-sen başkanı Sedat Güngör ayrıca Türkiye taşkömürü kurumundaki memur açın her geçen gün büyüdüğünü belirterek, ‘Kurumda şu an teknik anlamda personel sayısı yeterli işçilerde alındı ama kurumu memur açığı var ve bu açığın söylenmesi gerekiyor buradan çağrıda bulunuyorum. Kurumu acilen lise veya önlisans mezunu 50 memur alınmalı bu yöreden alıntı ki başka yerlere gidip tayin olmasınlar ve emekli olsunlar bu kurumdan.Çünkü üniversite mezunu olan memurlar bir şekilde başka kamu kurumuna geçip tayin oluyorlar" dedi.

TOPLU GÖRÜŞMEDEN TOPLU SÖZLEŞMEYE GEÇMEK MEMUR SEN'İN ESERİDİR

Sedat Güngör memurlarda daha önce toplu görüşme olduğunu şimdi ise toplu sözleşme olduğunu belirterek bu memur-sen'in eseridir.

Memur sen ile birlikte Toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçildi"dedi.

SENDİKASIZLAR EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYOR

Memurların yüzde 67 sinin sendikalı yüzde 33'ün ise sendikasız olduğunu ifade eden enerji bir-sen başkanı Sedat Güngör, “Maalesef sendikasız olanlar emek hırsızlığı yapıyor. Hiçbir sendikaya üye oluyorlar ama sendikaların elde ettiği tüm kazanımlardan yararlanıyorlar. bu sendika yasası ile birlikte bu değiştirilmelidir ve sendikaya üye olmak zorunlu hale getirilmelidir" ifadesini kullandı.

FİLYOS'A TRAFO ENERJİ MERKEZİ ŞART

Enerji bir sen Başkanı Sedat Güngör, ayrıca Filyos projesinin Zonguldak ve bölgemiz için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ancak bir sıkıntımız var, Filyosa acilen enerji trafo merkezi inşa edilmelidir ki enerji altyapısı tamamlanmalıdır" şeklinde çağrıda bulundu.

TTK'DA ÜCRET VE PERSONEL YAPILANDIRILMASI ŞART

Enerji bir-sen başkanı Sedat Güngör ayrıca Türkiye taşkömürü Kurumu da en yüksek maaşını kazmacının alması gerektiğini ifade etti.

YERÜSTÜ ÇALIŞANLARI MAGDUR

Türkiye taşkömürü Kurumu da maalesef yerüstü çalışanlarının maaşlarının çok az olduğunu ifade eden enerji bir-sen başkanı Sedat Güngör, yer üstü çalışanlarının taleplerinin karşılanması gerektiğini ifade etti.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi