Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alım sürecinin bu ay içerisinde gerçekleşeceğini söyledi.Hakan Yeşil yaptığı açıklamada, “Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürümüz bu konuda açıklama yaptı. Bu ay içerisinde başvurular başlayacak. Şartlar aynı olacak ve İŞKUR üzerinden başvurular yapılacaktır. Bin işçi alım sürecinin aynısı 500 işçi alımında da aynı olacaktır. Yeni gelişme olursa bunu açıklamasını yaparız. Bu ay içerisinde kesin başvurular başlıyor. İnternet üzerinden de işçi adayları iş kura başvurularını yapabilecekler. Kurallar aynı şekilde şeffaf olarak tekrar çekilecektir. Gönül isterdi ki her köyden ayrı ayrı kurallar çekilsin isterdik ama yönetmelik buna izin vermiyor. Bin 500 işçi sayısı yeterli mi tabi ki değil ama önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir çalışma gerçekleştireceğiz’’

‘’BÖLGE BÖLGE KURA ÇEKİMLERİNDE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK’’

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na kura çekimini esnasında bir işinin ilgili elinden çekilmesi, bölgesel kura niye çekilmedi yönündeki şikayetleri değerlendiren Yeşil, “Bizler yeni göreve geldik. Bizden önceki arkadaşlarımız da bu konuda bir çalışma gerçekleştirdi. Ama yönetmeliği geçemediler. Tabii ki biz de isteriz bölge, bölge kura çekilsin. Ve arkadaşlarımız hakkaniyetli bir şekilde bölgelerinde işbaşı yapsınlar. Ama yönetmeliği aşamadık. İnşallah bundan sonraki alımlarda bölgesel kura çekimi için yetkililerden destek isteyeceğiz. Yetkilileri bu sıkıntıyı anlattık. İnşallah bundan sonraki gerçekleşecek işçi çalımlarında bizler Bu konunun ısrarla üzerinde duracağız. İş arkadaşlarımızın köy, köy çekilmesi konusunda, bölge bölge çekilmesi konusunda bir çalışmamız olacaktır.”

“1500 İŞÇİ YETERLİ DEĞİL”
 Yeşil, “Cumhurbaşkanımızın işçi alımı sözünü verdiği günden itibaren Kurumdan ayrılan emekli işçi sayısı 900’ü buldu. Zaten iş arkadaşlarımız zor şartlarda çalışıyor. İş işyerlerindeki personel eksikliğinden dolayı işler durma noktasına geldi. Tabi bu konudaki raporlarımızı hazırladık ve yetkilere bilgi vereceğiz. Ve bundan sonra iki işçi alımının olması yönündeki baskılarımızı sürdüreceğiz’’ dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi