"Asgari ücret çok yüksek olacak"

Çalışma Bakanı Bilgin GMİS''te konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere geldiği Zonguldak'ta Valilik, Ameleibirliği ziyaretinin Genel Maden İş Sendikası'nı ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve beraberinde Türk-iş Başkanı Ergün Atalay ile birliktte Genel Maden İşçileri Sendikası'nı ziyaret etti.

Ziyarette Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, il ve ilçe başkanları ile protokol üyeleri ve kurum müdürleri de hazır bulundu.

Ziyarette Bakan Bilgin'i GMİS Genel Başkanı Hakan yeşil ve yönetim kurulu üyeleri çiçekle karşılayarak hoş geldiniz dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, gazetecilerin sorularını yanıtladı öneöli açıklamalarda bulundu.


ZONGULDAK'TA BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Bilgin; ''Zonguldak'ta bulunmaktan çok mutluyum. İşçilerimizi ne kadar mutlu görürsek, biz görevimizi yapmışızdır demektir. Hükümetimiz yeraltında çalışan işçilerin ücretlerini iki katına çıkararak tarihi bir olaya imza atmıştır. Bu durum da mecliste herkes kadar bu beni de çok mutlu etti. Hem ekonomiye hem uzlaşmaya uygun bir durum olmuştur. Başta Hakan bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Onların mücadelesi ile bu durum iyi oldu." dedi.


MADEN ŞEHİTLERİ ÇOCUKLARININ İSTİHDAMI İLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPILACAK

Bakan Bilgin, 2013-2014 yıllarından sonra maden şehitlerinin çocuklarının kamuda istihdam edilmeyişi ile ilgili de konuştu. Bu konuyla ilgili düzenlemelerin yapılacağını belirten Bilgin; "Bu konuda yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğinin farkındayız. Bunu gerçekleştireceğiz. Mecliste yeni bir yasa tasarısı ile halledeceğini düşünüyorum." dedi.

TTY'YA İŞÇİ ALIMI İÇİN DÜZENLEME YOLDA
 Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alımıyla ilgili konuşan Bilgin; "Ergün beyin bu konuda sürekli dile getirdiği talepler var. 2018 yılında 1500 işci alınmıştı. Işçi alımı talebi bize iletildi. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılacağı bana söylendi." dedi.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: ÇOK YÜKSEK OLACAK..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önümüzdeki ay belirlenecek olan asgari ücretin zam oranı ile ilgili sorulan soruya cevap vererek umut verici bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, geçtiğimiz yıla oranla daha yüksek bir artış olacağını söyledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi