Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın moderatörlüğünü yaptığı "Günün Konusu" programının canlı yayın konuğu oldu.Çolakoğlu Zonguldak'a yapılan devlet yatırımlarını anlattı,eleştirilere yanıt verdi.

"TTK'YA PERSONEL ALINIYOR ÜRETİM ARTMIYOR" 

TTK'nın yıllık zararının 1 milyar TL olduğunu kar ve zararın dengelenmeden işçi alımının olmayacağını belirten Milletvekili Çolakoğlu,Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar'ın,"Sendika ve TTK proje hazırlayıp bize önerilerde bulunması gerekiyor. Koltuklarına oturup akşam saat 17.00’de eve gitmekle yönetilmez.Bu işler arabana binip eve gitmekten ibaret değildir."açıklamasını desteklediğini belirterek,"TTK Zonguldak'ın bir değeri.60 bin personelin çalıştığı dönemden bu hale geldik.1880'lerde üretime başlayan kurum Dünyada söz sahibi olması gerekir.Yıllık 1 milyar TL sübvanse ediliyorsa burada başımızı iki elimizin arasına koyup düşünmeliyiz.

İşçi aldırmak gerekirse istişare yaparız bakanlığa taleplerimizi iletiriz.Ak Parti iktidarında TTK kapanacak özelleşecek denildi ancak sürekli personel alındı.Bizim görevimiz ise bunu yerine getiririz.Hamdi beyin bahsetmek istediği konu bu.Birilerinin de  bu görevi yerine getirmesi gerekli.Hata kimdeyse bunu da çözmek gerekiyor. Şartlar zordur,Zonguldak'ta kömür sektörü ve ocakların eksi 500'lerde çalışma durumu vardır.İşçi alınır devletimizin ketum durumu yok.Biz yıllarca TTK'ya işçi aldık.Bizlerinde artık TTK'ya bu kadar personel alınıyor nerede eksik var diye düşünmemiz gerekli.Kurumlarda işçi sayısı, memur sayısı belli analiz edilmesi lazım.Tespitlerin ortaya konularak çözüm bulmak gerekiyor"dedi.

"ÖYLE TALEP GELİYOR Kİ ÜRETİMİ KİM YAPACAK DİYORUZ"

TTK Genel Müdürü ve GMİS yönetimi başarısı mı sorusuna Çolakoğlu,

"Engelleri aşamadığınız anlar olur.Siz aktif çalışırda engelleri aşamazsanız anlarız.Bu engeller ne.TTK neden zararlı şirketten kara geçemiyor.Geçmişte de işçi alındı kar edemedi.Biz bakana gittiğimizde işçi aldık ama üretim arttı diyebilmeliyiz.Zarar düştü diyebilelim.Bizim TTK Genel Müdürü ve GMİS'E Bireysel serzenişimiz yok.Genel anlamda değerlendirmemiz lazım.TTK konusunda analizi iyi yapmamız lazım.Gelir ve gider arasındaki makası azalmamız gerekli teknoloji anlamında mı eksiğimiz var.Ocağı verimlimi kullanmamız lazım. Bu işin başındakilerin kafa yorması lazım.

Sadece TTK Genel Müdürü demeyelim.Şube Müdürlerine de bakalım.Öyle talepler geliyor ki bizde o zaman üretimi kim yapacak diyoruz. TTK’da karta basıp evlerine geri dönüyorlardı ve dışarıda bunla övünüyorlardı.Artık bu devir biri"dedi.

"DEMİRTAŞ POPÜLİST POLİTAKAYI BIRAKSIN"

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş'ın,"GMİS masaya yumruğunu vurmalı.5 milletvekilini bir araya getirmeli ve TTK'ya işçi aldırabilmeli" açıklamasına Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu,

"Masaya vursun açıklamaları doğru değil, çözüm odaklı kelimeler kursun Ünal Demirtaş.Sadece popülist politikalar bunlar.Amaçları şu mu masaya yumruğunu vursun farklı bir oluşumun içine mi girilsin.TTK için çözüm ortaya koysunlar.Bu laflar boş"dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi