CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kozlu Meydan'da TTK İşçi Alım Kurası'na girip kura sonucunda iş başı yapmaya hak kazanamayan gençlerle buluştu.

Kozlu'nun maden şehitleri verdiğini ve müesselerin Kozlu'da olduğunu belirten Yavuzyılmaz, Kozlu İlçesi'nde kura sonucu 14 kişinin işe girdiğini, yüzde 2 buçukluk bu oranı Kozlu'nun haketmediğini belirtti. Yaklaşık 150 gencin daveti üzerine Kozlu'da açık hava toplantısında bir araya gelen CHP'li Yavuzyılmaz, kura dağılımında adaletsizlik olduğunu ve işçi alımları için müesselere yakın yerlerin tespit edilerek, bölgelere göre kontenjan ayrılması gerektiğine vurgu yaptı. 2 ve 3 Mart'ta gerçekleştirilen kuralarda yetkililerin bu dağılımı sağlayamadığını belirten Yavuzyılmaz;

"Önümüzdeki alımlarda yetkilileri bu hatadan vazgeçirelim, telafi ettirelim. 500 işçi daha alınacağı söyleniyor bunu baskı oluşturup arttıralım. Bu topraklar maden şehitlerinin ailelerinin de yaşadığı topraklardır ve onlara da borcumuzu ödeyelim, ek kontenjan açılmasını sağlayalım. Ben bu taleplerinizin tam olarak aynısını düşünüyorum, sıkıntılarınızın aynılarını hissediyorum. Mecliste her milletvekiline gerekirse yazıp, gerekirse bire bir konuşup bu dağılım adaletsizliğini anlatacağım, telafi edilmesi için ortak tavır almaya çağıracağım. Meclis kürsüsünden gerekirse bıktırana kadar bu konuyu dile getireceğim, haykıracağım. Siz de bulduğunuz, tanıdığınız herkese anlatın. Kamuoyu oluşturun ve buraya bu şehrin 5 milletvekilini de getirip söz alın. Bu dağılım adaletsizliği Ereğli'den veya Alaplı'dan işe giren gençlerimiz yüzünden olmuyor. Onların da TTK'da çalışmak tabi ki hakkıdır. Bu adaletsizlik ilçelere göre kontenjan dağılımı yapmayan yetkililerden kaynaklanıyor. 3 Mart Kozlu Grizu Anması'nda ben bu konuyu Vali Bey'e açtım, yapılması gerekenleri detaylıca anlattım. Siz de her buluşmamızda daha kalabalık olacaksınız, her tanıdığınıza anlatacaksınız; sadece bu Merkez Mahallesi'nde değil Kozlu'nun sınırları içerisindeki her mahallede, her köyde bu adaletsizlikten bahsedeceksiniz ve bir daha aynı hatayı yapmalarına izin vermeyeceğiz, telafi etmek zorunda kalacaklar. Kozlu tek yumruk olmuş, omuz omuza diyecekler ve ancak öyle bu durumu istediğimiz, adaletli noktaya taşıyacağız." dedi.


 

Editör: Haber Merkezi