“Canlı yayın sosyal medya hesaplarından 2.020 kişi tarafından izlendi”
''TTK GÜVENLİKLERİ KADRO BEKLİYOR”

Kanal Z’de Ercan Demir’in hazırlayıp sunduğu “Ercan'la Objektif” Programına katılan Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Recep Horozoğlu, “TTK’da bir tek madenci çalışmıyor. Atölyelerde, dışarıda çalışanlar var. Ama maaşları çok az. Bu maaş adaletsizliği acilen giderilmelidir. Ayrıca TTK’da kadroya geçemeyen güvenlik personellerinin durumu ne olacak. Neden onlar kadroya geçemiyor” dedi.

 Horozoğlu canlı yayında çarpıcı ve önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:


ERBAKAN’A BORÇLULAR..
''Emekliler 2 bin tl alıyorsa yarısını Erbakan hocaya borçlu, memur 4 bin alıyorsa 2 bin lirasını Erbakan hocamıza borçlu. Erbakan hocamız varken TTK'da çalışan bir işçi sözleşmesi %215 zam almış. Biz kaç yıldır çalışıyoruz %5 - %2 şeklinde pazarlıklar yapılıyor'' 
''2021'DE ERKEN SEÇİM OLABİLİR''
“Teşkilatlarımızda eğitimler yapılıyor. Gençlik kolları, kadın kolları eğitim programlarına katılıyor. Mahalle temsilcilerimizi tamamlıyoruz. Belde yönetimlerini tamamlıyoruz. 2021'de erken seçim olacağını düşünüyoruz. İktidarın artık yapamadığından vatandaş rahatsız. Üretim ekonomisi yok. Üretim olmadıktan sonra karnınız doymuyorsa hiç bir anlamı yok. Tarımda dışarıdan bağımlı olduk. Hayvancılıkta Ülkemizde çok zor olduğunu ve yem fiyatlarının çok yükseldiğini şikayet ediliyor. Ekonomik olarak Ülke sıkıntıda”  
''ZONGULDAK TÜRKİYE'NİN ALMANYA’SIYDI ''
“Zonguldak olarak baktığımızda işçi sayımız eskiden çok fazlaydı. TTK'nın 40-50 bin çalışanı vardı. Zonguldak Türkiye'nin Almanya'sıydı. Zonguldak şimdi emekli şehri oldu. Asgari ücret 2.350 TL ama şimdi emekliler 1.250-1850 maaş alıyor. Asgari ücretle çalışan insan emekli olunca nasıl geçinebilir. Bunları milli görüş çözebilir. Biz bunları Erbakan hocamızla yaptık. İnsanların refaha ulaşması için milli görüşe ihtiyacı var.”
''ZONGULDAK'TAN 4 OTOBÜS KUDÜS MİTİNGİNE GİTTİK'' 
“Kudüs bizim ilk kıblemiz. Biz bunu 2 yıl öncede yaptık. Bazı siyasi partilerin destekleri ile tam 600 bin kişi vardı. Maalesef medya bunu sanki kimse gelmemiş gibi yansıttı. Bu seferde Zonguldak'tan 4 otobüs çıktı özel araçlarla gidenlerde vardı. Kar yağışı etkili olmasaydı daha çok kişi olacağına eminim. Soğuk havaya rağmen bizim sıcaklığımızla eridi gitti”  

''SELİM ALAN ÇOK ŞANSLI BİR BELEDİYE BAŞKANI''
“Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın Başkanlık süresini değerlendiren Horozoğlu,'' Sayın Selim Alan çok şanslı bir Belediye Başkanı. Bizim adayımız Mehmet Yaman'dı. Zonguldak'taki sorunlar nelerdir diye Zonguldak'ta bir anket yapıldı. Yol yapın başka bir şey istemiyorum dediler.Yılardan beri gerekli çözümleri Zonguldak alamadı. Batının en geri kalmış ili Zonguldak. Başkan Alan'la karşılaştığımızda oturup konuşuyoruz. Kilimli-Zonguldak arasını ve bir çok yere asfalt yaptı güzel oldu. Bunlar çok güzel şeyler.'' 

''TTK’DA MAAŞ ADALETSİZLİĞİ VAR''
“Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda maaş adaletsizliği var. Madenciler evet yüksek maaş alıyor ancak kurumda bir tek madenciler çalışmıyor. Dışarıda atölyelerde çalışan insanlar da var. Bunlar maalesef çok düşük maaş alıyor. Asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıyorlar. Bu adaletsizliğe son verilmelidir.”
TTK GÜVENLİKÇİLERİ NEDEN KADROYA GEÇEMEDİ
“TTK’da ayrıca başka bir sorun daha var. Kurumda özel güvenlik personelleri görev yapıyor. Taşerondan kadroya geçirilirken bu güvenlikçiler kadroya geçirilmedi, Neden. Kadro bu insanlarında hakkı değil mi. Bu insanlar devletten kadro bekliyor ve talepleri karşılanmalıdır” 

(HABER- ATAKAN ALKAN)

Editör: Haber Merkezi