Tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19- Koronavirüs Salgını nedeniyle ülkemizde alınan tedbirler kapsamında Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) 30 Mart 2020 tarihinde ara verilen üretime, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeniden başlanacak.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, üretimin 3 vardiya sistemiyle sürdürüleceği belirtildi.

Açıklama şöyle;  “Tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan Koronavirüs’e karşı alınacak tedbirler kapsamında TTK’da üretime 30 Mart 2020 tarihinde ara verilmiş, iş güvenliği amacıyla tüm müesseselerde belirli sayıda işçi çalıştırılırken, diğer işçiler ikinci bir emre kadar idari izne çıkarılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin aldığı 28 Mayıs 2020 tarihli kararlarına istinaden TTK’da idari izinler ve esnek çalışma sona erdirilmiştir. Maden ocaklarımızda 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle üretime yeniden başlanacaktır.

Üretim, Covit-19’a karşı alınan önlemlerle sürdürülecektir. Bu konuda TTK Genel Müdürlüğü gerekli önlemler için düzenleme yapmıştır.

Üretim, daha önce de uygulanan 3 vardiya sistemiyle sürdürülecektir.

Kronik rahatsızlığı ve diğer nedenlerle idari izne çıkarılan personel ile esnek çalışma sistemine dahil tüm personel 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren işbaşı yapacaktır.

Kamuoyuna duyurulur”.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi