Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK'daki rapor operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun bir zararını söz konusu olmadığını ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, kurumun yıpratıl maması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bazı basın-yayın organlarında yer alan ve açılmış bulunan bir davaya dayanılarak TTK’da sağlık raporu usulsüzlüğü şeklindeki haberlerde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 835 bin 436 TL zarara uğratıldığı ifadesi bulunmaktadır.

2016-2017 yıllarında gerçekleştiği iddia edilen dava konusu olayın daha sonra TTK Yönetimi tarafından öğrenilmesi ve Kurum Müfettişlerince inceleme başlatılmasının ardından usulsüz olduğu tespit edilen istirahat raporlarından doğan zararlar, Sendikamız üyesi ilgili işçilere rücu ettirilmiş ve ödemeler kısa sürede tahsil edilmiş, usulsüz alındığı öne sürülen raporları kapsayan tarihlerle ilgili olarak da yevmiye kesme cezası uygulanmıştır.

Dolayısıyla TTK’nın bu usulsüzlük iddiasıyla mevcut her hangi bir zararı bulunmamaktadır"

DELEGELERİN İMZA TOPLAMASI.

Armutçuk şube delegelerinin sendika yönetimi değiştirmek için imza topladı yönündeki çıkan haberlerde değerlendiren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Diğer yandan, bu iddiaların Sendikayı karıştırdığı ve Genel Maden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bağlı Armutçuk Şube delegelerinin bu iddialar üzerine olağanüstü genel kurul talebiyle imza topladıkları iddiası bazı basın yayın organlarında yer almıştır.

Şube Delegelerinin olağanüstü genel kurul talep etmeleri yasal ve demokratik bir süreçtir.

Delegeler, çeşitli gerekçelerle bu haklarını kullanabilirler.

Şube delegelerinin olağanüstü genel kurul taleplerini yazılı olarak bildirmeye başlamaları, anılan dava konusu olayın basın-yayın organlarında yer almasıyla aynı döneme rastlamıştır. 

Şube delegelerinin bir kısmının bu talepleri bir süredir bulunmaktadır ve anılan dava ile bir ilgisi yoktur.

Olağanüstü Genel Kurul talepleri, şube delegelerimizle yapılacak görüşmeler sonucunda karara bağlanacaktır." Dedi.

(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi