Zeki Tosun, Yavuz Erkmen'in iddasına cevap verdi
Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, TTK’nın Çinli şirketlere satılacağına ilişkin iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

iyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen dün düzenlediği basın toplantısında Türkiye taşkömürü kurumuna özelleştirilecek yeni iddia etmişti.
Yavuz Erkmen iddialarına cevap veren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, TTK'nın satışına ilişkin düzenlemenin olmadığını söyledi.

Zeki Tosun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gönderilen bilgi notunu paylaştı. İşte Bakanlıktan gelen o bilgi notu:

“Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduğumuz ve komisyonda görüşmelerine devam edilen "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” içeriğinde; İYİ Parti tarafından yayımlanan basın duyurusunda belirtilen, başta TTK olmak üzere madencilik alanındaki bazı önemli kamu kurumlarının Türkiye Varlık Fonu bünyesine alınarak satışına izin verecek herhangi bir düzenleme yer almamaktadır.
Söz konusu Kanun teklifinde, ülkemizin enerji ve hammadde ihtiyacının karşılanması noktasında yaşanan bazı gecikmeleri aşmak ve "Milli Enerji ve Maden Politikası” kapsamında sahip olduğumuz yeraltı kaynaklarımızı süratle ekonomiye kazandırmak hususunda madencilik sektörünü teşvik edici bir takım düzenlemeler yer almaktadır. İktidarımız süresince, TTK, TKİ ve Eti Maden gibi önemli kamu kuruluşları gerek üretim kapasitesi gerek teknolojik gelişim gerekse ekonomiye katkı anlamında altın dönemini yaşamıştır. İktidarımız önümüzdeki süreçlerde de bu kurumlara aynı önem ve değeri gösterecektir.”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi