4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney, “Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Kurumuna sahip çıkılmalı” dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutladı.

Hakkı Güney yaptığı açıklamada, “4 Aralık tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Madenciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Madencilik dünyadaki en çileli mesleklerin başında geliyor. Kazalar, ölümler, meslek hastalıkları. Ancak gelişmiş ülkelerde bu düzeyler en minimuma indirilmiş vaziyette. Türkiye iş kazalarında dünyada üçüncü, Avrupa’da ise ilk sırada olan Türkiye’de bu kazaların meydana geldiği sektörlerin ilk sırasında ise madenler bulunuyor. 

Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluklar altında doğayla mücadele ederek üreten madencilerimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar geçen zaman içinde ülkemizin ekonomisine ve sanayisine güç vermiş, katkı sağlamış ülkemizin yegane taşkömürü üreticisi  Türkiye Taşkömürü İşletmeleri Kurumuna sahip çıkılmalı, gelişmiş teknoloji yatırımlarına hız verilmeli, üretim işçisi alınmalı ve bu kurumların yeniden ayağa kaldırılması sağlanmalıdır. 

Her türlü tehlike ve zorluğu göğüsleyerek mücadele veren, yerin yüzlerce metre altında çalışarak çıkarmaya çalışan madencilerimizin 4 Aralık Madenciler Günü’nü kutluyor, emekçilerimizin yaşam haklarının güvence altına alındığı ve emeklerinin karşılığının tam verildiği, iş güvencelerinin sağlandığı, emeğin ve emekçinin değer kazandığı yarınlarda, dayanışma içinde buluşmak dileğiyle kaybettiğimiz maden emekçilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi