Alaplı ilçesinde, “TÜBİTAK 4007 Alaplı Bilim Şenliği” etkinliği düzenleneceği açıklandı.

Alaplı ilçesinde, “TÜBİTAK 4007 Alaplı Bilim Şenliği” etkinliği düzenleneceği açıklandı. Proje Koordinatörleri Pirecioğlu ile Akdemir, projeye önemli katkıda bulunan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak’ı ziyaret ettiler. Ziyarette, yapılan çalışmalar ve gelinen noktalarla ilgili Ocak’a bilgi aktaran koordinatörler, katkılarından dolayı bir kez daha teşekkürlerini sundular.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Koordinatörlüğünü, öğretmenler; Yasemin Pirecioğlu, Yeliz Akdemir ile Hatice Çeribaş’ın yürüttüğü “TÜBİTAK 4007 Alaplı bilişim Şenliği” projesinin kabul edildiği belirtildi.

Projedeki atölye çalışması sayesinde toplumun her yaş ve kesiminden insanın bilim ile buluşmasına aracılık edileceği ile igili yapılan açıklamada;  “Bilim Şenliğimiz 30 Eylül - 2 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda 7 tema, 59 atölye, planetaryum ve  bilim gösterisinin yanı sıra alanında uzman akademisyenlerin gerçekleştirecekleri 4 söyleşiden oluşan şenliğimiz; Alaplı ilçemizde bilim-toplum iletişiminin gerçekleştirilmesini sağlayacaktır. Zonguldak, Düzce, Bartın, Bursa, Trabzon ve Kırıkkale Üniversitelerinden 10 akademisyenin şenliğimize atölye lideri ya da konuşmacı olarak dahil olması sağlanacaktır. Bunun yanı sıra ABD'de düzenlenen NASA-AAS CanSatCompetition Model Uydu Yarışmasında Dünya 2.liği bulunan Grizu-263 Uzay Takımı'nın şenliğimizde atölye açarak yer alacaktır. 13 kamu kurum/ kuruluşu ile işbirliğine gidilerek protokoller imzalanmıştır. Sürecin başından sonuna kadar bizlere destek olup yüreklendiren Alaplı Kaymakamımız Sayın Vedat Yılmaza, İl Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Ali Tosun’a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Erdal Yılmaz’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Cevat Çevik başta olmak üzere Şube Müdürlerimiz Abdulvehap Demirel ve  Hikmet Asar’a, Değerli Öğretmen Arkadaşlarımıza, özellikle gece gündüz demeden yoğun bir gayret ve özveriyle aynı zamanda keyifle birlikte çalıştığımız proje hazırlama ekibi Yasemin Pirecioğlu, Yeliz Akdemir ve Hatice Çeribaş’a; bizleri bu süreçte her daim destekleyen Alaplı Belediyesi ve Alaplı Ticaret Sanayi Odası’na teşekkürlerimizi sunarız.” ifadelerine yer verildi.

İlçede ilk gerçekleştirilecek projeyi çok önemsediklerini belirtirken Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak,  “İlçemizin gelişip, kalkınması için atılan her adımın yanında oluyoruz, olacağız. Bu proje de öncelikle eğitim ve teknoloji dalında son derece önemli bir proje. Bu bağlamda Odamız olarak gerekenleri yapacağız.” dedi.

Ocak, koordinatörlerden gelen bazı taleplere ilaveler de yaparak, ilgili birimleri aradı ve gerekli talimatları verdi. Ziyarette, Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner Arslan da hazır bulundu.
 

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi