Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Zonguldak Şubesi’nin Kongresi 26 Haziran 2018 Salı günü gerçekleştirilecek.

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Türkiye Emekliler Derneği olarak biz her 3 yılda bir olağan genel kurulumuzu gerçekleştiriliyoruz. Bu seferde 21.Olağan Genel kurulumuzu 26 Haziran 2018 Salı günü Atatürk Kültür Merkezi'nde yapacağız. Kongremize bütün üyelerimizi davet ediyoruz. Üyelerimiz duyarlı olsunlar ve kongreye gelsinler. Genel kurulda kimi desteklerse desteklesinler fakat ama kesinlikle gelsinler. Bizim rakibimiz var ve bu bir seçimdir, kaybedebiliriz de kazanabiliriz de olabilir doğaldır. Ama baki olan Türkiye Emekliler Derneği’dir. Türkiye Emekliler Derneği emeklinin sorunları ve ilgilenecektir bunun başka bir alternatifi yok.

3 yıllık görev süreleri yaptıklarımızı genel kurulda açıklayacağım ancak elbetti birkaç bir şey söylemek isterim.

Biz TÜED olarak hayatını kaybeden emeklerimiz için her sene Biz camide Ramazan ayında Kuranı Kerim ve Mevlidi Şerif okutuyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. onların anısına her sene bunu adet edindik. Hayatını kaybeden emeklerimizi dul ve yetim derimizi anısına Kuranı Kerim okutuyoruz. Yeni emeklerimizin her sorunuyla ilgileniyoruz. Bizi aşan sorunları ise genel merkezimizle çözmeye çalışıyoruz.

Ayrıca emeklimizin oğlu kızı doktor veya memur olup ta başka bir ile tayini çıktığında Ankara'da genel merkezimize bildirerek onlara yardımcı olmalarını sağlıyoruz. Hangi ildeyse o ilin şube başkanını arayıp kendilerinden buradan gönderdiğimiz çocuklarımızın yanlarında olmalarını, sorunlarını çözmesini sağlıyoruz. Ev tutmak, askere gidenleri nizamiye kadar teslim etmek vs.

Türkiye Emekliler Derneği emeklinin evlidir. Emeklinin her şeyidir. Emeklilerimiz bunu bilmiyorlar ancak bizde ulaşamıyoruz. Emekleriniz için şimdi Afyon-Karahisar’da 400 yataklı bir otel yapılacak. Yer alındı İnşallah önümüzdeki bir iki sene zarfında bu otel bitecek. Ve emeklilerimiz otelden faydalanacaklar. Termal-şifalı sulara girecekler ve tedavi olacaklar. Biz TÜED olarak üyelerimizden ayda 2 lira olmak kaydıyla, yılda 24 lira tek seferde para kesiyoruz sadece. Emeklilerimiz evine sahip çıksınlar. Burası emeklerinizin evidir. Bugün Türkiye'de 108 yerde emeklilerimizin evi vardır.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi