Tüketici Hakları Zonguldak Şubesi başkanı Ali Topaloğlu, “Her daim tüketicilerimizin yanındayız ve onların destekçisiyiz” dedi.

Yargıtay 15.Hukuk Dairesi, tüketicilerden alınan hesap işletim ücretlerini yasal olmadığını ve bu nedenle bu kesintilerin durdurulması kararının tüketiciler açısından sevindirici bir durum olduğunu belirten Ali Topaloğlu şunları söyledi:

“Biliyorsunuz Yargıtay 15.Hukuk Dairesi, tüketicilerden alınan hesap işletim ücretlerini yasal olmadığını ve bu nedenle bu kesintilerin durdurulmasına, bugüne kadar ki işlemlerde kesilen hesap işletim ücretlerinin iadesi yönünde bir karar almıştır. Bu tüketici açısından sevindirici bir durumdur. Tüketicilerimiz kendi hesaplarından geriye dönük 10 yıllık hesap işletim ücretlerini ilgili bankalara başvurarak isteyebilirler. Bankalar bu konuda olumsuz cevap verdikleri takdirde ise bu konuyu bağlı bulundukları tüketici sorunları hakem heyetine getirmek suretiyle sorunlarını çözebilirler. Biz tüketici heyeti olarak bu konuda tüketicilere her türlü desteği ve kolay oluyor da sağlayacağız. Şu yol izlenmelidir; öncelikli tüketicilerimiz bir dilekçe ile ilgili bankaya başvurarak bugüne kadar farklı ücrette kesintilerinin iadesini istemeleri gerekiyor. Eğer bankalar bu kesintileri vermemesi halinde ilgili hakem heyetine başvurmak suretiyle bu parayı talep edebilirler. Bizde dernek olarak tüketicilerimizin dilekçelerini hazırladık ve tüketiciye konuda her türlü desteği sunacağız.”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi