Pandemi ile mücadelenin en etkin korunma yöntemlerinden biri olarak görülen aşılanma programlarında hiçbir ayrım yapılmadan tüm basın çalışanlarına öncelik verilmesi konusunda ilimizdeki gazeteci kuruluşlarının ilgili resmi kurumlar nezdinde girişimde bulunması isteniyor.

 Ülke genelinde olduğu gibi, ilimizde de sarı basın kartı sahibi basın mensuplarına aşı programlarında öncelik tanındı. İlimizdeki pek çok basın mensubu aile sağlık merkezleri veya hastanelerde aşılarını oldu. Ancak fiilen mesleğin içinde olduğu halde, sarı basın kartı bulunmayan ve her kademede görev yapan basın mensuplarına da aşılanma programlarında öncelik verilmesi isteniyor.

Gazete ve TV kanalları ve internet sitelerinde yönetici, muhabir, teknik eleman ve dağıtıcı olarak görev yapan basın mensuplarının tamamının hiçbir ayrım yapılmadan öncelikli aşı programlarına alınması için yetkili merciler tarafından karar alınması bekleniyor.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere ilimizde bulunan basın meslek kuruluşlarının yetkili kurumlar nezdinde girişimde bulunması isteniyor.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi