Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, geceden kapanan 165 köy yolunun, 77'sini açıldığını, geri kalan 88 kapalı köy yolunu ise akşama doğru ise hepsini açılacağını söyledi.

Karla mücadele çalışmaları hakkında açıklama yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, 150 personel ve 59 iş makinesi ve araçlarla birlikte köy yoların açma çalışmalarını 24 saat sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

"İl genelinde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı yoğun şekilde yağmaya devam etmiş, tüm açık yollarımızdan yaklaşık sabah 09.00 itibariyle 165 adet köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Şu an itibariyle de toplamda 88 köyümüz ulaşıma kapalı bir şekilde bulunuyor.

59 aracımız ve yaklaşık 150 personelimize yolların açılması devam etmektedir. Kapalı yolların ilçelere göre; Devrek'te 28, Gökçebey'de 4, Çaycuma'da 15, merkezde 5, Karadeniz Ereğli'de 28, Kozlu'da 7 Kilimi de 1 olmak üzere şu an itibariyle 88'dir. Akşam üzeri yüksek ihtimalle tamamına yakını açılmış olacak" dedi. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi