AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ile birlikte Bartın Kamyoncular Kooperatifinin olağan genel kuruluna katılarak, genel kurulda bir konuşma yaptı. Tunç konuşmasında, kamyoncu esnafının yanında olduklarını belirterek, kamyoncularımızın işini artırmak, onları daha güvenli yollarda seyretmesini sağlamak için hükümet olarak çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Milletvekili Tunç, Türkiye’nin dört bir tarafına işi nedeniyle seyahat eden kamyoncularımız ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasına yakından şahit olduklarını belirterek, “geçmişte kamyoncularımız Yeniçağa’dan Bartın yoluna girdiklerinde arkalarına takılan araç konvoyları ve karşıdan gelen hatalı sollamalarla ne büyük sıkıntılar çektiklerini hepimiz hatırlıyoruz, artık o daracık yolların yerini bölünmüş yollar aldı, tünellerle dağları deldik, köprüler viyadüklerle vadileri aştık” dedi.

 

Bartın’ın da gerçekleştirdikleri yatırımlarla büyümeye devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, Organize Sanayiini iki kat büyütecek ilave organize sanayi bölgesinde kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, 380 kv’lik trafo inşaatının da bu yıl sonuna kadar tamamlanarak yeni gelecek olan 40 adet fabrikanın enerji sorununu da çözeceklerini söyledi. Kamu yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Milletvekili Tunç, Bartın’a 5 milyar lira tutarında yatırım kazandırdıklarını söyledi.

 

Milletvekili Tunç, Bartın’daki gelişme ve kalkınmanın trafiğe kayıtlı araç sayısına da yansıdığını belirterek, 2002 yılında Bartın’da trafiğe kayıtlı araç 18 bin iken bu gün 50 bini aştığını, sayısı bir elin parmağı kadar olan tır sayısının da 310 olduğunu, kamyoncularımızın kamyonlarını tıra çevirdiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi