MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ'TAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

AK Parti BartınMilletvekili, TBMM Adalet Komisyonu BaşkanvekiliYılmaz Tunç, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Tunç, mesajında; "Atatürk'ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Büyük Önderimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir." Dedi.

Milletvekili Tunç mesajında şunları söyledi:

"Büyük bir özveri ve mücadelenin sonucunda ülkemizi düşmanlardan temizleyerek, Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan, milletimize muasır medeniyetin üstüne çıkmayı hedef olarak gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 80. yıldönümünde rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

            Atatürk'ü anmak, O'nu süslü sözlerle methetmek değil, koymuş olduğu hedefe varmak için çok çalışmakla olacaktır. Kendisi de sağlığında bunu ifade etmiş; "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir, benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kafidir" demiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Yurtta sulh, cihanda sulh" diyerek, yurt içindeki vatandaşlarımızın rengi, ırkı, dili, dini ne olursa olsun milli birlik ve beraberlik içerisinde bir arada yaşaması, hiçbir ayrımcılığa tabi tutulmaması gerektiğini vurgulamış, dünya ülkeleri ile münasebetlerimizde de dostluğun önemine dikkat çekmiştir. Bu gün de ülkemiz, O'nun işaret ettiği yolda önemli mesafeler almış ve almaya da devam edecektir.

Atatürk'ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Büyük Önderimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."Dedi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi