Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü  Mehmet Bilgin'i  ziyaret etti.

Zonguldak, Bolu, Çankırı, Sinop, Kastamonu,, Karabük, Bartın İllerinin Ankara'da teşkil olunan ve İl Temsili olan STK larından oluşan Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliğini temsilen Genel Başkan Tuncay Gençer, Birlik Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kaya, Ankara Bolulular Derneği Başkanı İsa Gökmenoğlu, Ankara Çankırılılar Derneği Başkanı Aydın Öksüz ile birlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr Ali Erbaş adına, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü  Mehmet Bilgin'e ziyarette bulundu. 

Ziyareti değerleniren Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, şu karı söyledi:

"Son zamanlarda korona salgını nedeni ile içsel dünyamıza sık sık yolculuk yaptığımız, manevi alemlerde gezintiye çıktığımız zaman diliminde, manevi yönü vazgeçilmez olan, ehliyet ve liyakat bütünlüğünü koruyan, hayata bedenden çok ruhu ile bakabilen Yöneticilerin devletimiz için önemi tartışılmaz. Devletine, milletine ve medeniyet köklerine şehitlik bağı ile bağlı olan bölgemiz insanı, hazır bulunuşluk anlamında Beden ve Ruh dengesini en iyi koruyan, manevi yönü en müsait insan modelidir.  Tarihte insanlık namına sayısız başarılara imza atmış olan Ecdadımızın üstün başarı seviyesine tekrar ulaşacağına, Dünyada Türk  adaletinin yeniden tesis edileceğine inancımız tamdır. Bu manada Sn Genel Müdürümüz ile Bölgemizin ve Ülkemizin manevi köklerine giden sohbet ile manevi dünyamızın ve geleceğimizin emin ellerde olduğunu görmek bizleri bahtiyar etmiştir. Ayrıca ziyarette Bölgemizde manevi ve İslami değerler anlamında proje bazında, neler yapılabileceğine yönelik olarak görüş alışverişinde bulunulmuştur. Pandemi sürecinin hemen akabinde  normalleşmenin biran önce yakalanması için, gelecekte İslam bayraktarlığını devralacak olan insanımıza yapılan yatırım asla boşa gitmeyecektir. Ülkesine ve devletine bağlı, hain çıkmayan Bölge  insanımızın üst düzey devlet mekanizmalarında daha çok temsilinin getireceği faydalar, Bölgemizdeki özellikle "koç başı" olarak gördüğümüz Filyos Mega-Endüstri Bölgesi gibi büyük yatırımlar, Ankara'da üst düzey Devlet büyüklerimiz nezdinde yapılan lobicilik ve lojistik faaliyetleri istişare edildi. Bölgemizin kaderinin kederi olmaması ve en büyük mücadele kaynaklarımızdan olan göç sorununa kalıcı bir neşter vurulabilmesi amacıyla nasıl bir vizyon ve strateji izlenebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Topraklarımızdan aldıklarımızı, tekrar toprağımıza vermemiz gereğinden bahsedildi. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette, nezaketli, samimi ve güleryüzlü  kabulleri için Sn Genel Müdürümüze ve Diyanet ailesine şükranlarımızı sunuyoruz. 

Ülkemizin hizmetkârıyız, devletimizin yanındayız.Doğduğu ve doyduğu topraklara hizmet etmek insanın insanlığa duyduğu saygının bir tezahürüdür. Bölgemiz için biriz, biziz, varız ve güçlüyüz."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi