Son Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Isparta’ya atanan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı açıklama yaptı.

Isparta’dan bol bol sevgi, gül ve lavanta kokusu göndereceğini söyleyen Metin Turanlı, 30 yıl sonra da olsa yüzüak bir şekilde buraya gelebilecek bir Rizeliyim dedi. 
Milletin erişemeyeceği, göremediği nerelere  ulaştım neler yaptığımı bilenler biliyor. Ayşe teyzeleri belki siz ciddiye almadınız diyen ve konuşurken gözleri dolan Zonguldak il Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı; “ Buradaki görevimiz bitti. Vatana lazım olan, bize layık görülen yere gideceğiz. Benim için memleketin her tarafı bir, tarzımı biliyorsunuz açık konuşurum.
Şırnak, Hakkari, İzmir’de olsa Antalya’da olsa benim bedenim ve vücudum nereye lazımsa ve devlet nereye git derse giderim.
Saygı sevgi,  hürmetle karşıladığım hoş bulduğum bir durum bu. Oradaki güllerden, lavantalardan okudan biz de istifade edeceğiz.
Buraya oradan bol bol sıcak sevgilerimizi iletiriz”
Zonguldak‘dan ayrılırken içinizde bir burukluk var mı sorusuna Turanlı şu cevabı verdi: “Başlangıçta bu görevi o insanlar ne amaçla vermişse o günkü misyonla gereğini yapmak için buradaydım ve gereğini yaptım.
On senede olsa dururum burada benim ekmek yediğim topraklar burası ve bizim doğduğumuz evin parasının kazanıldığı yerdir burası.
Hiçbir yüksünme hiçbir eziklik, darılma olmaz ben Metin Turanlı’yım. Beni bilen bilir hürmet ve saygıyla karşılarım 30 yıl sonra olsa yüzüak bir şekilde buraya gelebilecek bir Rizeliyim.
Hoşlukla buraya gelebilecek hatıralarım var. 30 sene sonra bugün beş yaşında olan bebeler beni hatırlayacaklar ve benim ellerimden öpecekler. Bunu sağlayabildiğim için mutluyum.
Milletin erişemeyeceği, göremediği nerelere  ulaştımı neler yaptığımı bilenler biliyor. Ayşe teyzeleri belki siz ciddiye almadınız ama onların çocukları, öksüzleri yetimleri sessiz çoğunluğu oldum. Bu şehirde evlat edindiğim anne edindim, kardeş edindim.
Belki bu sizin tarzınız değildi ve ben zaten klasik bir emniyet müdürü değildim. Beni anlayamadığınız için ben de üzgünüm. Bunuda net söylüyorum beni anlayan da anlamayanada hakkım helal olsun, kimseye küsgünlüğüm yok. Asla olamaz.
Beni buraya hangi imzalar taşıdıysa o imzalar şimdi de beni Isparta’ya taşıyor. Nefesimin son raddesine kadar bana verilen görevlerde çalışmaya devam edeceğim” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi