Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, 4 Aralık'ta başlayan asgari ücret görüşmelerinde işçi kesiminin talepleri konusunda Türk-İş bu yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun işçi heyetinde engelli bir asgari ücretli çalışana yer vermesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Asgari ücrette engellilere pozitif ayrımcılık yapılmasının gündeme gelmesini beklediklerini ifade eden Hüseyin Şirin şunları söyledi:


"Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi olarak engelliler için çok büyük sevindirici ve yarar sağlayacak bir gelişmeyi takdir ile karşıladığımız buradan Özellikle belirtmek istiyorum. bu gelişmeyi şöyle açıklayabilirim; Bilindiği gibi her yıl Aralık ayında asgari ücret için gerekli toplantılar yapılıyor ve bu yıl da görüşmeler şu anda başlamış durumda. 4 sendika hükümetle bu konuda görüşme yapıyor. Geçen seneki görüşmede Türk-İş bildiğiniz gibi 1 tane bayan işçi arkadaşımızı görüşmelerde Komisyona almıştı. Bu yıl da gerçekten engelliler için çok önem arz eden bir gelişme yaşandı ve Türk-İş bu sene komisyona engelli çalışan bir kardeşimizi aldı. Bu kardeşimiz bu komisyonda engellilerimizin çalışırken ki sorunlarını dile getirecek ve uygulanacak olan asgari ücrette engellilere ayrımcılık tanınması için gerekli çalışmayı yapacaktır diye düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde açıklanacak olan asgari ücrette engellilere yönelik özel bir durum yapılır diye düşünüyoruz. 
Komisyonda bir engellinin bulunması sorunlarımızı anlatacak olması çok güzel bir şey. Büyük bir ihtimalle, devlet tarafından alınan vergi ve diğer şeylerin engellilerden alınmaması yönünde bir çalışma teklifi olacak. İnşallah olumlu bir şey çıkar diye düşünüyoruz. Asgari ücrette engellilere pozitif ayrımcılık yapılması yönünde bir teklif verilebilir"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi