DOĞU TÜRKİSTANLI TÜRK OZANI ABDÜRREHİM HEYİT’İN ŞEHADETİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPAN TÜRK OCAKLARI ÇİNİ KINADI.

Türk Ocakları Zonguldak Şubesi Başkanı Özcan Gedikli , Çin'in uygur türklerine uyguladığı zulmü kınadı . Gedikli yaptığı açıklamada : 

''Dede Korkutların, Satuk Buğraların, Kâşgarlı Mahmudların, Yusuf Has Haciplerin torunu, hakkında bilimsel çalışmalar yapılmış dünyaca meşhur ozanımız Abdürrehim Heyit, ataları gibi cenk yolunda şehadet şerbetini içti. T.C. Dışişleri Bakanlığınca da şehadeti teyit edilen büyük ozanımızın tek suçu, Türk ve Müslüman olmak; Türk milletinin duygularını besteleriyle terennüm etmekti. Kutlu Ozan, kutlu kanını kutlu davası için Çin'in Nazi kamplarında akıttı. Her Türk gibi ölüme ve işkenceye meydan okudu. Allah'a, vatana, milletine ve bayrağa hep güvendi. Abdürrehim Heyit'in şehadeti, artık Türk milletinin Çin'deki zulümler karşısındaki tepkisini son raddeye çıkarmış; dayanılmaz dereceye getirmiştir.

Şu an sessiz kalınsa da Türk Ocakları olarak Türk milletinin “Kızıl Elma”sının olgunlaşmaya vardığının ve büyük “Türk Yüzyılı” şafağının attığının bilincindeyiz. Bu sebeple büyük Türk ozanı Abdürrehim Heyit'in Doğu Türkistan'dan Avrupa'ya kadar bütün Türk dünyasının ve Türk milletinin “Millî Şehit”i kabul edilmesini talep ediyoruz. 

Tarihi, gerekli istişarelerden sonra kararlaştırılacak olan gıyabi cenaze namazına şubelerimizi, Türkiye'deki STK'leri, siyasi partileri, hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımızı ve bütün Türk dünyasını şimdiden davet ediyoruz. Aynı şekilde ülkemizdeki bütün STK'leri, siyasi partileri Çin'deki soykırıma karşı tepkilerini yükseltmeye çağırıyoruz. Uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletlerin artık Çin'deki söz konusu insan hakları ihlallerinin bitmesi ve çağdaş Nazi toplama kamplarının kapatılmasına yönelik daha ciddi tedbirler alması ve yaptırımlar uygulaması için girişimde bulunmalarının vaktinin çoktan geçtiğini, açıkça ifade ediyoruz.

Hiç kimse unutmamalıdır ki, Doğu Türkistan'da Türk varlığı ilelebet devam edecek ve Abdürrehim Heyitler tükenmeyecek; akan her damla kan, binlerce filiz verecektir. ''dedi.

Editör: Haber Merkezi