Zonguldak Barosu'nun 65'inci olağan genel Kurulu'nun İlk oturumunda Türker Kapkaç ve Ertan Taşdelen başkan adaylığı için üyelerden destek istediler.
Zonguldak Öğretmenevi'nde yapılan kongrenin Divan başkanlığını Ahmet Orhan Yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin baro Başkanı Avukat Özel Eroğlu veda konuşması yaptı.
Ardından, denetim ve yönetim faaliyet kurulu raporları okunarak oylandı.
Ardından baro başkan adayları Avukat Türker Kapkaç ve Avukat Ertan Taşdelen sırasıyla konuşmayaptılar yapacaklarını anlattılar.

TÜRKER KAPKAÇ; GENÇ AVUKATLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ..

Baro başkanlığı adayı Avukat Türker Kapkaç, boroyu daha da güçlendireceklerinğ ve genç avukatlara sahip çıkacaklarını belirterek şunları söyledi;

"Pandemi nedeniyle geçen yıldan bugüne ertelenen genel kurulumuzda, sizlerle yeniden kavuşabildiğimiz için çok mutluyum.Genel kurulumuzun baromuza, meslektaşlarımıza ve hukuk camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Baromuzun kurullarına, aday olarak ellerini taşın altına koyan tüm meslektaşlarıma da başarılar diliyorum. Kurullara aday olup seçilecek ve seçilemeyecek meslektaşlarımın , genel kuruldan sonra el ele, omuz omuza hukukun üstünlüğü mücadelesini vereceklerine inancım sonsuzdur. Öncelikli olarak, devletimizin kurucusu gazi mustafa kemal atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, 1938 yılında kurulmuş baromuzun vefat eden tüm avukat meslektaşlarımı" , vatanımızı, milletimizi, hukuku ve demokrasiyi korumak için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.Sayın meslektaşlarım, genel kurulumuz bizim evimiz, yuvamızdır. genel kurulda geçmiş dönemde yapılan faaliyetler konuşulur, eleştiriler varsa dikkate alınır ve bir sonraki dönem için planlamalar yapılır, tavsiyeler dinlenir. Barolar mücadele kurumlarıdır. savunmamızı yaparkende mücadele ederiz. Tepkimizi verirken de örgütlü mücadelemizi göstermemiz gerekir. Ben 5 dönem yani 10 yıl baro yönetiminde görev aldım. sırasıyla yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterlik ve baro başkanımızın başkan yardımcılığı görevini ifa ettim.Bundan sonra da eski de olduğu gibi seçilecek yönetim kurulumuzla mücadelemize yılmadan, eğilmeden , bükülmeden devam edeceğiz. Bu uzun süreçte baromuzun mutfağı olan yönetim kurulunda herhangi bir sorun yaşandığında, veya herhangi bir kriz ortaya çıktığında nasıl baroculuk ruhuyla çözüm bulunduğunu gözlemledim,
Yeri geldi çözüm önerilerimi sunarak çözüm ortağı oldum. Mesleğimizin artmakta olan sorunlarını ve ihtiyaçlarını uzun zamandır gözlemleyen biri olarak çözüm yolları üretmek adına siz değerli meslektaşlarımla istişarelerde bulunmak için enerjimin çok yüksek olduğunu belirtmek isterim. Kıymetli meslektaşlarım. baroculuk ruhu farklı bir duygudur. gazi mustafa kemal atatürk'ün kurmuş olduğu laik, demokratik hukuk devletinde hukukun üstünlüğüne her daim bağlı kalan, Cumhuriyeti, temel hak ve özgürlükleri, insan haklarını, düşünce özgürlüğünü, evrensel hukuk kurallarını, barışı, hak arama özgürlüğünü, atatürk ilke ve devrimlerini savunan bir baro olmaya devam edeceğiz.Baroculuk ruhu bende mesleğimin en başından beri yerleşmiş bir duygudur. çalışmış olduğum baro başkanlarıyla ve benden önce baro başkanlığı yapmış hayatta olan ve vefat etmiş olan tüm baro başkanlarımızdan , hatta baromuz için her dönemde özverili şekilde görev alan tüm kurul üyelerimize de imrenerek onlardan bir duruş aldım. baroculuk ruhunu mesleğe yeni başlayan tüm genç meslektaşlarımıza da aşılamak bizler için bir görev olacaktır. Yargının 3 sac ayağından savunmayı temsil eden avukatlar barolar sayesinde örgütlü oluruz. meslektaşlarımın yaşadıkları veya yaşayacakları herhangi bir sorun karşısında baro olarak çözüm mercii olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Adliye koridorlarında, mahkeme salonlarında, kollukta, zaman zaman avukat meslektaşlarım sorunlar yaşamaktadırlar. seçildiğimiz de yaşanacak tüm sorunlarda en kısa sürede reaksiyon gösterip girişimlerde bulunarak derhal sorunları yok etmenin sizlere boynumuzun borcu olduğunu bildirmek istiyorum. Keyfi sorun yaşatacaklar hakkında da yasal girişimlerle gereği yapılacaktır.
Her baroda olduğu gibi baromuzda da genç avukat meslektaşlarımızın sayısı hızlıca artmakta ancak bir o kadar da sorunları çoğalmaktadır. 
Başkanlığımda yönetim kurulumuz ile birlikte mesleğe yeni adım atan tüm genç meslektaşlarımızın yanında olacağız, sorunlarının takipçisi olacağız ve 7 gün 24 saat destek olacağız. baromuz gençleştikçe kurul üyeleri de gençleşecektir.
Biz, her meslektaşımızın sesi, gözü, eli olacağız.
 Kimseye tabi olmadığımızdan dolayı yeri gelecek sesini çıkartamayan hakim ve savcının da sesi olacağız, hakim savcının mağduriyet yaşaması halinde yine onlara biz sahip çıkacağız.
Ama bugüne kadar hakim savcılarla olan hoşgörülü ve nezaket ilişkimizi bozan hakim savcı olursa, hsk nezdinde şahsi dosyalarında zonguldak barosu olarak şikayetçi olarak iz bırakacağımızı da peşinen bildiriyoruz.
Zonguldak barosu bugüne kadar hoşgörülü ve nezakatli tavrını hep korumuş, aksi bir durum olmadığı sürece bizde bu tavrımızı devam ettireceğiz.
Adil olacağız; baroda, avukata, baro personeline, stajyere, herkese adil olacağız. olacağız ki adalet önce içimizde doğsun.
Avukatların yaşadığı bütün sorunları sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Burada pandemi ve zaman darlığı nedeniyle ayrıntılı saymaya gerek duymuyorum. Ama kısaca değinmeden de edemeyeceğim.
 *Maalesef Türkiye’de yargı, hukuk, savunma ve avukatlık mesleği her geçen gün kötüye gitmektedir.  
*Çoklu baroların ortaya çıkartılması, 
*Savunmanın yetkilerinin azaltılması,
* CMK’daki hakların kısıtlanması, 
*Sürekli yapılan torba-paket değişiklikler, 
*Hukuk fakültesi sayısı, eğitim kalitesi,
* Kontenjan ve mezun sayısının çokluğu, 
*Avukatlık sınavının iptali, 
*Genç meslektaşlarımızın çığ gibi büyüyen sorunları
*Emeklilik şartlarımız
*Uzun gözaltı ve tutukluluk süreleri,
*Hakimlik teminatının yok edilmesi,
* Yargı bağımsızlığının ortadan kalkmaya başlaması, 
*Ülkemizde vatandaşlarımızın hukuki güvenlik ve hukuki huzur haklarının kalmaması vb. Hususlar bunların sadece bir kısmıdır. Avukat ile müvekkilini aynı statüye koyan, avukatlık mesleğini icra edilemez hale getiren; savunma hakkını, adil yargılanma hakkını, adalete erişim hakkını, silahların eşitliği ilkesini, masumiyet karinesini ve avukatın sır saklama yükümlülüğünü ağır bir biçimde ihlal eden bu tür düzenlemeler, bir hukuk devletinde asla kabul edilemez.
Sorunları çözmekle kalmayacağız. Aynı zamanda 
Meslektaşlarımızın çalışma şartlarını kolaylaştıracağız,
Çevreci bir baro olacağız
Çoklu baroya karşı olduğumuzu hep sürdüreceğiz.
Genç meslektaşlar ve stajyerlerin sorunlarını dikkate alacağız
Kamu avukatlarının sorunlarını üstleneceğiz.
Genç avukatlar meclisini yeniden kuracağız .
Hukuk fuarı düzenleyeceğiz.
Dijital baro olacağız -parantez açıyorum: teknolojinin tüm şartlarıyla baroya ulaşabileceksiniz. Artık herkesin elinde akıllı telefon var. Akıllı uygulamamızı kurup telefonunuza indirerek baromuzun bilgilendirilmelerine ve hizmetlerine rahatlıkla ulaşabileceksiniz -
Meslektaşlarımızı ilgilendiren konularda herkesin görüşüne kısa yoldan ulaşabilmek için elektronik anketler düzenleyerek katılımcılığı yayacağız.
Belirli aralıklarla telekonferans ve dijital toplantılar düzenleyerek acil veya mesafe anlamında zorluk çeken meslektaşlarımızla topalantılarımızı icra edeceğiz. 
Herkesin elinde akıllı telefon var iken whatssapp veya diğer sosyal mesajlaşma programlarında avukat grubumuzu kurarak baromuz bilgilendirmelerine dökümanlarına ve diğer hususlara kolaylıkla ulaşabillmenizi sağlayacağız.
Günümüz teknoloji çağı olduğundan teknolojinin imkanlarından yararlanarak işlerliğimizi kolaylaştıracağız.
Sözlerimi sonlandırırken gazi mustafa kemal atatürk'ün şu sözleriyle devam etmek istiyorum: "istiklal, istikbal, hürriyet ve her şey adaletle kaimdir". yani herşey adalete bağlıdır.
Ünlü şair özdemir asaf, dizelerinde adalete şöyle vurgu yapmış;
İnsansız adalet olmaz
Adaletsiz insan olur mu?
Olur, olmaz olur mu
Ama olmaz olsun....
Vizyonumuzu şu şekilde özetlemek istiyorum; 
-Atatürk ilke ve devrimlerine sadık,
-Geleneklerine bağlı kalan, baroculuk ruhunu sürdüren, 
-Meslektaşlarımızın sorunlarına en kısa zamanda çözüm üretebilen,
-Yeniliklere ve çağa ayak uydurabilen,
-Mesleki kolaylıklar sağlayan, 
-Günümüz teknolojisini kullanarak zaman ve mekan tasarrufu sağlayan, 
-Gündeme karşı tepkisini ivedi koyabilen, 
-Açıklamalarıyla kamuoyunu aydınlatan, yeri geldiğinde gündem yaratan, 
-Şeffah,  
-Dinamik
-Gümbür gümbür bir baro olacağımızı siz değerli genel kurul üyelerimize vaat ediyorum.
 Genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. 10 yıllık yönetim kurulu tecrübemi baro başkanı olarak mücadele azmimle devam ettireceğim için söz veriyorum. Siz değerli genel kurul üyelerimizin huzuruna baro başkanı olarak seçildiğimde dinamik bir baro olacağımızı yeniden vaat ediyorum"
 


ERTAN TAŞDELEN: ZONGULDAK BAROSU'NU ULUSLARARASI HALE GETİRECEĞİZ.


Zonguldak Barosu başkan adayı Avukat Ertan Taşdelen yaptığı konuşmada, Filyos liman projesi ile birlikte Deniz hukuku ve artan Suriyeli göçmen sayısı birlikte göçmen hukuku alanlarında meslektaşları kimlerle bilgilendirecek lerini yabancı dil bilmeyen avukatları ise yabancı dil kursu düzenleyeceklerini belirterek şunları ifade etti:

“Değerli meslektaşlarım bildiğiniz üzere avukatlık sadece bir tacirlik süreci değildir. Ekonomik ve mesleki sorunlar ile boramızın sınırlamaya kalkmak mesleğimizin tarihsel, sosyal, politik konumunu görmezden gelmektir. Avukatlık bir yandan toplum adına bir kamu hizmetiken diğer yandan halkın hak arama özgürlüğü ile toplumsal özgürlük alanını genişletmeye katkıda bulunmak için mücadele eden bir sürecin ismidir. Başkan olduğunda bu her iki sıfatımız birbiriyle uyumlu hale getirmeye çalışacağım.
Baroda genç meslektaşlarımızın vizyon sahibi olması için çalışacağım. Taşradan evrenseli yakalamalılar. Bu nedenlerle genç meslektaşlarımızın AHİM’de avukatlık yapmaları ve bu süreci öğrenmeleri için çalışmalar yapacağız. Yabancı dil bilen genç meslektaşlarımızı Fransa Star bul da savunmalara katılmak Üzere deneyimlilendireceğiz. Metropol baroları yanında Paris barosu, Ramo barosu gibi etkili, saygın bir çok parayla iletişim halinde olacağız. Konuk edip deneyimlerini dinleyecegiz. Paramızı aynı zamanda hizmet sektöründe tanınmış ve saygın bir marka haline getireceğiz.
Dijital yargı süreci ile birlikte home office uygulaması başlamıştır. Lokalimizde ya da adliyede home office çalışanlar için içinde bilgisayar ve kitaplık olan odalar yapacağız ve meslektaşlarımız buralardamüvekkilleri ile birebir görüşüp sağlıklı biçimde çalışabilecek ortamlar yaratacağız. Ölüm, kaza, saldırı, yargılan ve gözaltı hallerinde meslektaş ile yardımlaşmak ve dayanışmak için acil müdahalelerde bulunabilecek bir Komisyon oluşturacağız.
Bu komisyon vasıtası ile meslektaşlarımız karşılaştığı sorun ile başbaşa bırakılmayacak bu U2, maddi, psikolojik her türlü destek anında sağlanacaktır. Yaşlılık sürecinin getirdiği hastalık ve benzeri sıkıntılar nedeniyle mesleğini icra edemeyen meslektaşlarımızı takip edeceğiz ve yalnız bırakmayacağız.
Lokal hizmet binası için çalışacağım. Moderen bir lokalimiz olmalı. Meslektaşlarımız burada yemek yiyip dinlene bilmeli ayrıca edebiyat, sanat felsefe, şiir gibi entellektüel faaliyetlere katılmalıdır. Bunun için gelinlikler düzenleyeceğiz. Yeni mesleğe yeni başlayan ama haberimiz olmadığı için iletişim kuramadığımız çok sayıda genç meslektaşımızın olduğunu gördüm. Meslek Taşlar arasında ki bu sosyal mesafeyi ortadan kaldırmak için etkinlikler düzenleyeceğiz.
Aynı zamanda globalleşme ile bireysel avukatlık şekil değiştirmektedir. Peki bunu karşı nasıl önlemler almalıyız. Tamamen şirketleşmeye mi gideceğiz veya kurumsal avukatlık sürecine mi yöneleceğiz. Gelişen bu sürece karşı nasıl hareket edeceğiz sorunları beraber tartışıp çözüm arayacağız. Şirket deneyimleri olan meslektaşlarımızı davet edip süreci öğrenmeye çalışacağız. 
Başta çevre sorunu, işkence kadın cinayetleri, kaçak ocaklar, çocuk istismari gibi sosyal ve toplumsal problemlere karşı çalışma yapacağız. Bunun için aktif çalıştaylar düzenleyeceğiz. Demokratik kitle örgütleri ile, meslek odaları ile işbirliği içinde olacağız. Her türlü hukuki yardımda bulunacağız. Etkili hukuk komisyonları kuracağız. Her ay gülten hazırlayarak kamuoyunu bilgilendireceğiz.
Meslektaşlarımızın çeşitli alanlardaki ilgilerini artırmaya dönük sertifikalı eğitim programlarını ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz. Her avukat en az bir yabancı dili çok iyi bilmeli dildir diyeceğiz ve ücretsiz yabancı dil eğitimi organize edeceğiz.
Özellikle emniyette polis memurlarının keyfi davranışlarına maruz kalmamak için ilgili makamlarla koordineli görüşmeler yapacağız ve polis memurlarına bu konuda eğitime tabi tutacağız. Avukatlık artık fonksiyon değiştirmelidir. Uzlaşma, arabuluculuk gibi yeni iş alanları oluşmuştur.
Ekonomik sürece dahil olan mesleğimizin bu iş alanlarıyla nasıl lehimize en iyi şekilde dönüştürebileceğimizin çalışmalarını yapacağız. Hayata geçirilmesi için uğraşacağız. Avukatlık mesleğinde beş yılını doldurana kadar, her avukata aylık olarak belirli bir miktar yardım sağlanması için avukatlık kanunu nda düzenleme yapılmalıdır.
Adliyenin yönetimi, başsavcıların yönetimini terk edilmemelidir. Adalet komisyonlarında ve avukatı ilgilendiren her işte, avukat temsilci bulundurulmalıdır. Bunun için çalışmalar yapacağız.
Başkan seçilirsem iki dönemden fazla başkanlık yapmayacağım. Bu bir kamu görevidir bu anlamda baraculuk yapılacak bir makam değildir. İki dönem sonra başkanlık makamını kadın bir meslektaşımız da bırakmak isterim. Kurullara aday olan çok sayıda meslek meslektaşım var özellikle yine kadın meslektaşlarımın hepsine destek rica ediyorum, çoğunluğu kadın meslek Taşlardan oluşan bir YK ile çalışmanın gururunu yaşamak isterim. Çünkü kadınlar dünyayı kurtaracak ve İstanbul sözleşmesi yaşatacaktır diyoruz.
Köklü bir baro geleneği olan Zonguldak barosunun sadece ulusal değil uluslararası düzeyde de yetkili ve pirinç dişli barolar arasına sokacak bir çalışma disiplini ve amacı ile aday oluyoruz ve siz değerli meslektaşlarımızdan destek istiyorum” dedi.


526 AVUKAT PAZAR GÜNÜ YENİ ZONGULDAK BAROSU BAŞKANINI SEÇECEK..

Zonguldak Öğretmen evinde Zonguldak Barosunun 65.olağan genel kurulunun ikinci gününde oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek.
Zonguldak Barosuna kayıtlı 526 avukat pazar günü öğretmenevi'nde oy kullanacak
Seçimler saat 09.00 ile 17.00 arasında yapılacak.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi