179 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan PTT, Türkiye'de sahip olduğu 5 kalite yönetim sistemini enteğre olarak uygulayan tek kamu kuruluşu olarak dikkat çekiyor.
 Türkiye'de; "Müşteri memnuniyeti yönetim sistemi", "iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi",  "Kalite yönetim sistemi," "Çevre yönetimi sistemi" ve "Bilgi güvenliği yönetim sistemi' olmak üzere toplam 5 kalite sistem belgesine sahip  PTT, bu 5 yönetim kalite sistemini entegre olarak uygulayan tek kamu kuruluşu olarak kalitesiyle göz kamaştırıyor. Bu kapsamda yönetim sistemlerinin 2019 yılı iç tetkikleri gerçekleştiriliyor. PTT Genel müdürlüğü'nden gelen ekipler Zonguldak'ta PTT Merkez ve şubelerinde hizmetlerin standarlara uygunluğunu tetkik ediyorlar. Ve bu doğrultuda;  iç ve dış müşteri memnuniyetinin sağlanması, sıfır atık yönetimi ile birlikte çevre yönetim sisteminin uygulanabilirliği, müşterilerin ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliğinin arttırılması, müşteri bilgi güvenliğinin uygun muhafaza koşullarının sağlanması hedefleniyor. Zonguldak PTT Başmüdürlüğü olarak 5 kalite sistemi belgesine de sahip olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten PTT başmüdürü Mehmet Meşeli, şunları söyledi:
 "PTT Genel Müdürlüğü'müz değişen, yenilenen yüzüyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu bağlamda özellikle kalite yönetim sistemi ile alakalı belge temini çalışmalarımız son 15 yıl içerisinde mevcut olup, özellikle son 5 yılda atağa kalktı. Bu bağlamda Genel Müdürlüğümüz ve baş müdürlüklerimiz entegre edildi buna göre. Bundan sonra da 5 dalda Türkiye'nin tek belgeye sahip olan tek Kurumu ve lokomotif olma hedefiyle yola çıktık. 1 yıl önce de Bu belgeleri kurumumuz aldı. Bunlar hangi belgeler dersek; kalite yönetim sistemi, müşteri memnuniyeti yönetim sistemi, çevre yönetimi sistemi, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi ve iş güvenliği yönetim sistemi. Bu bağlamda biz  bu kalite belgelerimize sahip olduğumuzdan dolayı bir gurur duyuyorum. Bunda tabii ki sadece belge almak yeterli değil bunun sürekliliğini devam ettirmemiz gerekiyor . Genel müdürlüğümüzden de Bu bağlamda her sene tetkik için ekipler geliyor. Bu işin uzmanı olan baş tetkikçilerimiz ve teknik elemanlarınca, sistemimizde bir eksiklik varsa eksikliklerin giderilmesi veya daha iyi yapılabilmesi yönünde iç kontrol dediğimiz kontrol çalışmaları gerçekleştiriliyor. Genel müdürlüğümüzden görevlendirilen heyet şu anda başmüdürlüğümūz ve şubelrimizde tetkik yapıyorlar. Zonguldak PTT olarak bir eksikliğimiz söz konusu değil.Zonguldak PTT Başmüdürlüğü olarak da biz bu işe 2014 yılında kalite yolculuğuna çıkıyoruz diye ilk gönüllü çıkan başmüdürlüklerden birisiyiz. Bu bağlamda Zonguldak kaliteyi hak ediyor. Ben kendi adıma şunu söyleyeyim, bunun mücadelesini de verdim ve kalite belgesini de 2016 yılında Zonguldak olarak aldık. 2016 yılından bugüne kadar 3 yıldır hep başvurduğumuz kalite belgesinei de alıyoruz. Bundan dolayı saygıdeger Zonguldak halkına ve sevgili Zonguldak PTT çalışanlarıma teşekkür ediyorum"
 
(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi