Ak  Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen,  Kanal Z'de Günün Konusu programının canlı yayın konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu.

‘’KİBRİT ÇAKMADAN ATEŞ YAKANLAR ÇOK VAR ‘’

Kız Meslek Lisesi'nin yıkılması konusunda kamuoyunda çıkan eleştirilere yanıt veren Milletvekili Türkmen,'' Hastane yapılırken yer seçimi ile ilgili çok yerler önerildi. En sonunda buraya karar verildi. Zamanında bitmedi. Aksilikler oldu. Trafik sıkıntısı yaşamamak amacıyla düşünülmüş bir şeydir.Trafik akışını sağlamak amacıyla ortaya atılmıştır. Yoksa bugün hastane bitti, otopark için hemen okulları yıkıyoruz gibi bir hava oluşmuş, her konuşulanın hayal edilenin hemen yapılması mümkün değil.İlla yıkılacak anlamına gelmez. Ortak akıl kullanma diye bir istişaremiz var. Oturacağız bütün STKlar, orayı temsil eden herkes ile tüm siyasi toplum örgütleri temsilcileri ile beraber oturup istişare edeceğiz. Ortak akılla herşeyi çözeceğiz. Mecburiyet olmadıktan sonra biz hiç birşeyi yıkmayız."dedi.

ŞEHİR HASTANESİ 2020’DE BİTİYOR

Şehir hastanesinin 2020 Ağustos ayında açılacağını belirten Milletvekili Türkmen,”Bakanımıza müteahhit söz verdi.Ödenek sıkıntısı yok.Hızlı şekilde çalışmalar sürüyor"dedi.

ŞEHRİ HERKES YÖNETİR

Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın şehri seçilmişler yönetir bürokratlar değil sözleri üzerine çıkan tepkileri değerlendirdi. Bu ülkeyi hükümet yönetir
diyen Milletvekili Türkmen, ''Şehri yönetecek olan kurallar var, her şey hukuk ve kanunların gerektirdiği şekilde Belediye Başkanı yönetir. Sorumlukları vardır, kimse kimsenin yetki alanına giremez,girmemeli. Kanun meclise gelir  bürokratlar uygular.İlla da iktidar olunca bunlara gerek yok.Bu Ülkeyi hükümet yönetir.Devletin bürokratları yönetir. Dolayısıyla herkes yönetir. Bunu büyütmeye gerek yok. Yıllardır nasıl yönetildiyse öyle yönetilir.'' ifadelerine yer verdi.

MİLLETVEKİLİNDEN BAKAN OLMAZ

Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın Zonguldak'tan neden Bakan çıkmıyor sözlerine yanıt verdi. Türkmen , ''Bakanların sayısı azaldı. Biz bunların israf olduğunu düşündük azalttık. Ben Deniz beye teşekkür ediyorum.Zonguldak'a  Bakan olacaksa da bu iktidar partisinin atamasıyla oluyor milletvekilinden olmuyor. Sistemin değiştiğini Deniz kardeşim bilmiyor  istifa edip bakan olması gerekiyor. Eğer Zonguldak'tan olsun diyorsak ona da bakarız. Bölge olarak bakmayalım her dönemde buradan yetkili bir sürü abilerimiz oldu. Bakanlık dışarıdan olduğu için sistemde böyle bir şey var."dedi.

‘’İKTİDAR PARTİSİ YAPAR SÖYLEMEZ’’

Türkmen, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın saksı gibi oturmak için seçilmedik, çalışmak için seçildik, hizmet için seçildik sözlerine yanıt verdi. Türkmen,''Deniz kardeşim yenidir, olayları iyi koklasa, meclisin tozu toprağını  koklasa iktidarın ve muhalefetin ne olduğunu nasıl harekat edilmesi gerektiğini bir öğrense bu sözler biraz amacını aşan sözler olur. O hiç meclise uğramıyor saksı görevi bile yapmıyor o zaman. İktidar partisi yapar söylemez. Yapacağız edeceğizi muhalefet partisi söyler. Eğer konuşmamak saksılıksa lafa bakarız laf mı diye söyleyen bakarız adam mı diye söylenecek laf çoktur.Çıkar söyleriz. Bu sadece polemik olur. Onun için herkes görevini bilecek iktidar konuşmaz. Deniz kardeşim ve hepsinden şunu arzu ederim. Çok bir araya gelemedik daha çok bir araya gelip gücümüzü birleştirip Zonguldak'ı yöneteceğiz.'' dedi.

AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ’NDE GENİŞ BİR İSTİŞARE YAPACAĞIZ 

Milletvekillerinin kongre sürecine ne kadar müdahil olabilir sorusuna Milletvekili Türkmen, ‘’Biz çok geniş bir istişareden geçiririz seçimleri, Milletvekillerinin, İl Başkanlarının sivil toplum örgütlerine kadar herkesin kanaatlarını alırız. Geniş bir istişare yaparız. Her İlin kordinatör milletvekili vardır. Bizim Kastomunu Milletvekilimiz Metin Bey Zonguldak ve Bartın’ın kordinatödür. Gelecek kontrol edicek. Tabiki bizede sorarlar. Düşüncelerimizi alırlar. ‘’ dedi.

ZONGULDAK’TA DA MENTAL YORGUNLUK VAR 

Bürokratların muhakeme yeteneklerinin ve heycanlarının olması gerektiğini belirten Türkmen, ‘’Bürokrasi eğer yapılacak hizmetlerde proje üretilemiyorsa, çalışmalar ortak devam edilmiyorsa,işler görülmüyorsa, sisteme ayak uydurulmuyorsa, muhakeme yeteneği az kaldıysa bu yorgunluk tabiki olur. Yetkilerini sorumluluğunu bileceksin , süratli olacaksın . Zonguldak’ta da var . Yok değil. İnsiyatif alacaksın.Sorunu çözemedikleri için mental yogunluk olur. ‘’ dedi

KAÇAK OCAKLARLA İLGİLİ ÇÖZÜM ELBET BULUNACAK

Sosyal yara haline gelen Kaçak ocaklar ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Polat Türkmen,

 ’’ Biz bunların yıllar önceki mücadelesini bileriz. Neler çektiğimizi neler yaptığımızı biliriz. Bunların hiç birini bilmeden tarihini bilmeden bunları söylemek çok kolay. Bu Ülkenin kanunu var. Neden biz yıllarca kura çektik. İktidar kendi başına adam almasın diye parmak salladılar bize. Bu hukuk ve kanuna göre olur. Al ordan ver burdan olmaz. Kaderi değil, kanunsuz yaşanır mı? Ekmek yoksa ekmeği bulacağız aşı bulacağız. İşsizliği önlemek için çalışıyoruz. Zonguldak’ın nasıl zenginliklerini ortaya çıkarıp iş imkanı yaratabiliriz diye düşünüyoruz. Muhakkak çözüm bulunacak. Biz hepsini işe alsak yine kaçak ocaklar da insanlar çalışacak. Bunları nasıl önleyeceğiz. Zonguldak’a da kaçak çalışmak yakışmıyor.’’ dedi.

ZONGULDAK’IN ARTIK BUNA TAHAMMÜLÜ YOK 

Eski Belediye Başkanı’nın yalnız bırakıldığı eleştirilerine Türkmen, ’’Hizmet edecek her arkadaşın yanında olduk . Kimseye muhalefet olmadık. Zonguldak hepimizin ve biz onların yanında olduğumuzu her zaman söyledik. Bir tane proje yapıp getirdilerde biz mi gitmedik. Bunları söyleyenler eksik söyler. 18 senedir iktidar partisinin içindeyim. Belediye Başkanlarının bizimle gezmesini yasaklıyorlar. Kim Belediye Başkanı olursa olsun o sadece belediye başkanıdır . Ak Parti ve yada Chp Belediye Başkanı değildir. Diyecek hep birlikte olacağız siyasi kimlikleri bitirip hizmet anlayışı başlatacağız.Eski Belediye Başkanları Parti ayrımı yapmamalıydı. Sırf kendi milletvekilleri tefe koyar diye gitmediler.Artık Zonguldak’ın vakti yok.’’ dedi.

SELİM ALAN TÜM PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın projelerini gerçekleştirebileceğini ve hiç şüphesinin olmadığını söyleyen Türkmen , ‘’Biz bütün bakanları ziyaret ettik. Sanayi odaları ile STK’lar ile toplantılar yaptık. Raporlar hazırladık. Eksiklerimizi görüyoruz çalışıyoruz. Belediye Başkanımızında projelerini gerçekleştirmesinde hiç bir şüphemiz yok. Zonguldak için önceliklerimizi koyacağız. Eleştirilecek noktalarda yapıcı eleştireceğiz. Tüm projeleri hayata geçirilecek şekildedir. Önümüzdeki yıldan itibaren projeleri kademe kademe yapacağız. Zonguldak’ta yenileme projeleri devam ediyor. Durmadan çalışıyoruz. Ama artık mevsim değişiyor. Soğuklar geliyor.’’ dedi.

‘’KOZLU’YU KİMSE TUTAMAZ’’

Kozlu ve Kilimli’de yaşanan sıkıntılar ile ilgili Türkmen, ‘’Kozlu ve Kilimli içinde uğraşıyoruz. Tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.Kozlu ayağını yorganına göre uzatmadı ama güzel hizmetler yapıldı. Bir şehir görünümü var. Kozlu’yu kimse tutamaz. Çünkü yaptığı hizmetlerden dolayı bütçe sıkıntısı çekiyor. Bütçesine göre yapsaydı daha az hizmet yapardı yavaş yavaş yapardı. Fakat Kilimli’de hiç birşey yapılmamış ama çok fazla borçlanmış.’’ dedi.

YOLLAR İÇİN 5.2 KAT TRİLYON PARA AKTARACAĞIZ

Zonguldak’taki yol ve tünel sorunları ile ilgili Türkmen,’’Yollar Tüneller için 2020 yılında 5 .2 kat tirilyon gibi bir para aktaracağız. Zonguldak’ın alt yapısını yapılıp ve bu iktidar döneminde bu yolları tünelleri bitirmek istiyoruz.Bakanlar ve Genel müdürlerle sürekli konuşuyoruz. Yolların hemen ihaleye verilmesi için konuşuyoruz. Tüneller bitince hemen yolda bitmiyor. Bütün projeler hazır önümüzdeki yıl başlayıp sırasıyla devam edeceğiz. Uğraşımız ve gayretimiz var.’’ dedi.

ZONGULDAKSPOR EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

Zonguldakspor’un geçim sorununun olduğunu belirten Türkmen  ’’Zonguldak takımının sorunları var, oda ekonomiyle ilgili, sponsorlarımızı çoğaltacağız.Şehrin takımı o şehri temsil eder. Zonguldakspor birinci ligi hakediyor. ‘’

CUMHURBAŞKANIMIZ ZONGULDAK’A GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasım ayında Zonguldak’a geleceğini belirten  Polat Türkmen, ‘’ Cumhurbaşkanımız Kasım ayı içerisinde inşallah Zonguldak’a gelecek. Zonguldak’ın dertlerini biliyor. Bizi hep dinliyor dertlerimiz,sorunlarımızı, projelerimizi onunla paylaşıyoruz. Aile gibi devam ediyoruz. Zonguldak hak ettiğini alcak. Sadece Zonguldak dedikodudan uzak durmalı. Herşeyi yoluna koyacağız’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi