Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı'nın moderatörlügü yaptığı Günün Konusu programına Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen konuk oldu. Türkmen, Kırlı'nın yanı sıra ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve Ajans Politik Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yıldıray Demirci'nin de sorunlarını yanıtladı.

Türkmen'in programda yaptığı önemli açıklamalardan satır başları şunlar ;

GEREKLİYSE TEKRAR BİR PAKET AÇIKLANACAK

100 milyarlık bir paket açıklandı. Gerekliyse tekrar bir paket açıklancak.İhtiyaç duyuldukça devletimizin gücü olduğu sürece hem sağlıkta hepsinde kullanılacak bugün belki açıklanmayan birşeyler vardır.Devlet topyekün bu olayda her yönüyle vatandaşını mağdur etmeyecek ekonomisini çökertmeyecek bir sistemi ön plana almış.Devlet millet için vardır.Devletin imkanı yok diyelim ölümü göze mi alacağız,hiç fedakarlık etmeyecekmiyiz. İstiklal savaşına,15 Temmuza bakın canıyla bedel ödemiş bir millettir.Devlet elinden gelen ne varsa vatandaşa kullanacak. Suistimal olacağını düşünmeyin. Bütün belediyeler ecrimisili kirayı suyu erteleyecek.

EN YAKIN ZAMANDA AÇIKLANACAK

ÇATES en yakın zamanda açılması için bir çabamız var. Çates bu ay içinde inşallah açılır.

EREĞLİDE’Kİ HAVA KİRLİLİĞİ ERDEMİRDEN KAYNAKLI DEĞİL

Ereğli’deki hava kirliliği Erdemirden kaynaklı değil.Çevre bakanlığı araştırma yapıyor ordan kaynaklanıyorsa önlemlerin yapılır.Bilinen ve tespit edilen bir sorun değil.

HAZİRAN AYLARINDA TÜNELLER AÇILACAK

Karayolları Genel Müdürlüğü yerinde gördü ve ihalesini yapacağız. Kavşaklar ve kilimli kısmı yapılacak tünellerle ilgili bir sıkıntımız yok Haziran ayları gibi tünel açılacak.Tünelin çıkışındaki  Futbol Sahası faaliyette olan bir sağ değil.Kilimlide  doldurma ve genişletme bir sahil olacak.

EREĞLİ MİLLETVEKİLİ RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR

Ereğliye çok sık gidiyoruz onlarda bizim yanımıza çok geliyorlar.Gelmiyorlar diyorlarsa haddizlik etmiş olurlar.Her İlçenin bir milletvekili olmaz.Ereğlinin Milletvekili olacaksa CHP’den Ünal Demirtaş var illa iktidardan olacak değil.Milletvekilinin yöresi olmaz. Ereğli şanslı bir ilçedir. Bugün devlet başkanı Ereğli’nin Milletvekili bu onlara yetmeli.Cumhurbaşkanı Ereğli’ye gittiğinde buranın Milletvekili benim dedi.Programlar yapıldıkça ya da belli sebepler oldukça gideriz. 

FİZİBİLİTESİ DOĞRUYSA DEĞERLENDİRİLİR DEĞİLSE REDDEDİLİR

Herkes herşeyi söylüyor ama kimse bir şey yapmıyor.Vali,Belediye Başkanı Vekillerle görüşmeden bu işe atılmışlar. Fizibilitesi doğruysa değerlendirilir değilse reddedilir. Kilimlide yol geçiliyor evet biden önce bir ruhsat verilmiş. Gemi söküm olan yeri parsilasyonu yapıldı.

KULLANILMAYAN BÖLGELER YIKILACAK

Atıl olan kullanılmayan bölgeler yıkılacak.Kandillideki hangarları yıkın dedim ve yıkılıyor.

TÜM KARAYOLLARI YIL SONUNA KADAR BİTECEK

Yıl sonuna kadar açılmış olup bitecek aynı şekilde üniversite kavşağıda öyle.Altyapı hizmetlerimizle birlikte Karayolu,tüneller ona benzer hadiselerin tümünü bitireceğiz.Tüneller çok büyük bir kolaylık sağlıyor.

AK PARTİ KURALLAR PARTİSİDİR

Sıradan bir kongre olacak Merkez İlçe Başkanlığını seçicek ama herkes te bunun bir bayrak yarışı olduğunu bilmeli.Şuanda kongrelerin hepsi iptal olduğunu tahmin ediyorum.Mayıstan sonra olacağını düşünüyorum.Olaylı kongremiz geçmemiz birileri olay yaratmaya çalışmış ve yaratanlar mahçup olacaklarını düşünüyorum biz onları doğruları anlattık.Ak Parti topluma karşı büyük bir sorumluluğu olan bir partidir. İktidar partisidir 17,18 yıldır iktidar olan partidir.İstenildiği gibi olmuyor herşey kurallarla ilerler.Herkes istediği yapacaksa ne genel merkezin olması lazım ya da gelenlerin eziyet çekmemesi lazım. Ak Parti kurallar partisidir.Yönetmeliği ve tüzüğü belli.Onlara uyacaksanız karğaşa yaratmak isteyenler olabilir ama gayet güzel bir kongre oldu.

HAVAALANI YAPILACAK

Havaalanımız yapılıyor oraya 6.3 milyon lira aktarılacak ve sorun çözülecek.Ankara’ya 2.5 saat İstanbula 3,5 saatte gidiyoruz.Hızlı trene konforlu şekilde vagonlarımızı koyduk. 

İÇİNDE YAŞAYANLARDAN BİRİSİ OLARAK EN İYİ BİLENLERDEN BİRİYİM

Kömür ocakları orda olmasa Gelik Belediye Başkanıda orada olmaz.Gelik’te olmaz dağın doruklarında hiç birşey yapılmaz.Vali’de Vali olarak

devletin verdiği yetkilerler sorumluklarını yapıyor bunun bir orta yolunu bulmak lazım.Hem Vali beyle hemde Kömür Ocaklarının sahipleriyle görüştüm yıllarca rödevans sağlarının oluşması için çok uğraştım.İçinde yaşayanlardan birisi olarak en iyi bilenlerden birisiyim.Kaçak ocaklarda üretim yapmaya çalışıyorlar bunlar doğru değil ne canımızı tehlikeye atacağız  nede dediği gibi Belediye Başkanımızın böyle PKK ararcasına jandarmaya arama yaptırmayacağız.Başka çaresi olsaydı biz bunu yapardık.

Editör: Haber Merkezi