Şükür Küçükali, kooperatif kredilerinden gerçek ihtiyaç sahibi esnafların faydalanamadığını söyledi.

“ Tuzu kuru olan krediyi alıyor ‘’

Zonguldak Bakkallar Odası eski Başkanı Şükür Küçükali, bazı esnaf kredi ve kefalet kooperatifi yöneticilerinin, esnaf ve sanatkarlara atfen * Tefeciden para almayın, kooperatiflerden kredi alın” şeklindeki açıklamalarına karşı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

*** Gerçek ihtiyaç sahibi esnaf ve sanatkarların esnaf kredi ve kefalet kooperatiflerinden kredi alamadığını söyleyen Küçükali, “ Kooperatifler gerçek ihtiyaç sahibi olan esnaf ve sanatkarlara kredi vermiyor. Kapı gibi kefil istiyor, malını-mülkünü ipotek ediyor, ağır şartlar öne sürülüyor. Bütün bu şartları aşıp bankaya gittiği takdirde de bu kez banka tarafından eski siciller esnafın karşısına çıkarılıyor. Esnaf temsilcileri boş işlerle uğraşacağına, öncelikle uygulanabilir bir sicil affı çıkarılması için çaba göstermelidir” dedi.

TUZU KURU OLANLAR KREDİYİ ALIYOR

ESNAFIMIZ DA ONLARDAN BORÇ ALIYOR

*** Esnaf kredi ve kefalet kooperatiflerinin esasen krediye ihtiyacı olmayan, “tuzu kuru” insanlara kredi verdiğini, kredi alamayan esnaf ve sanatkarların da onlardan borç almak zorunda kaldığını hatırlatan vurgulayan Küçükali, “ Zaman zaman örnekleri görüldü, esnaf kategorisinde olmayan kişilere bile kredi verildiği görüldü. Kooperatif yöneticileri dahil, tüm esnaf temsilcilerinin gerçekten zor durumda olan, ayakta kalmaya çalışan veya işini geliştirmek isteyen esnaf ve sanatkarlarımızı kredi alacak duruma getirmektir. Bunun öncelikli şartı ise sicil affının çıkarılmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi