Muhalefettin, "Filyos’tan Doğalgaz çıkmasaydı liman projesi bu kadar ilerlemezdi" söylemine AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, cevap verdi.


Doğalgaz çıkmadan da liman projesi yüzde 90 tamamlandığını hatırlatan Milletvekili Hamdi Uçar, Kısır çekişmeler Filyos'a katkı sağlamaz dedi. 


Muhalefetin Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde liman projesinin doğalgaz çıkmasaydı proje bu kadar ilerlemezdi iddialarına cevap veren Milletvekili Hamdi Uçar; “Filyos’ta ki liman projesi doğalgaz çıkmadan önce %90 tamamlanmıştı. Tosyalı Grubunda burada yapmış olduğu bir çalışma vardı, yatırım için altyapı çalışması yapmıştı. Kısır çekişmeler Filyos'a katkı sağlamaz. Orada doğalgaz çıksa da çıkmasa da zaten bütün yatırımcıların dikkatini çektiği bölge oldu. Liman bitmiş, demiryolu, deniz yolu, karayolu, havaalanı ağımız var. Orada bütün yatırımcılar için arayıp da bulamayacakları bir imkan var. Türkiye Petrollerinin orada konuşlanmasıyla orada bur hareketlilik görüldü. Olmasaydı da zaten liman çalışmaları devam ediyordu” ifadelerine yer verdi.
(Haber-Ercan Demlr)

Editör: Haber Merkezi