AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sağlam bir geleceğin kurulabilmesi için, kadınlarımızın her alanda kendini yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Uçar, “Kadın, toplumun mayasıdır. Çünkü kadın anadır, eştir, merhamettir ve vicdandır” dedi. 

İlk Türk Devletinden bu yana kadınların devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı gördüğünü hatırlatan Hamdi Uçar,  “Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet'imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Ne mutlu bize ki, milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Milletimizin en temel vasıflarından biri bin yıllardır aile değerlerini gözümüzün ışığı gibi korumamız, kadını baş tacı edinmemizdir” dedi. 

Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır” diyen Uçar, şunları söyledi:
 
“Unutmayalım kadın hayattır. Kadın bir güne sığdırılamaz her günün, her anın içindedir. Bir milletin temeli, bir toplumun kurtarıcıları her daim kadınlar olacaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle; annemiz, eşimiz, kardeşimiz, mesai arkadaşımız… olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.” (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi