AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan; “Zonguldak’a çok güzel bir kazık atıldı. Uğur Mumcu Kavşağı çalışmaları bence bilerek geciktiriliyor ve yerel seçimlerde açılış yapılmak isteniyor” dedi.

       AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Uğur Mumcu Kaşağı çalışmaların bilerek geciktirildiğini ve yerel seçimlere yakın CHP genel başkanı ya da genel başkan yardımcısının Zonguldak’a davet edilerek açılış yapılmak istendiğini ilere sürdü.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yalan söylediğini belirten Mustafa Çağlayan ağır eleştirilerde bulundu.

     Heykele önceki ve yenisi ile birlikte yaklaşık 1 milyon lira gibi bir paranın ödendiğini ve bu heykelin Zonguldak’a atılmış en büyük kazık olduğunu belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Uğur Mumcu Kavşağı'na yönelik açıklamalarda bulundu.

HEYKELE KAÇ PARA VERİLDİ?

Çağlayan düzenlediği yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

      "Konumuz Uğur Mumcu Kavşağı heykel. Bu kavşak ne zaman başladı? Ve niye bu kadar uzun sürdü.? Bu çalışma geçtiğimiz yıl Kasım ayında başladı. Kavşak başlangıcında İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Metin Turanlı'nın önerisi üzerine oldu. TTK'dan yer istendi. Biz o dönem bu kavşağın çözüm olmayacağını sorunun battı çıktı ile çözüleceğini belirtmiştik. Önümüzde ki ay bir yıl olacak proje. Başkan Akdemir gecikmenin sebeplerinden bir tanesini demiryollarının çalışması olduğu söyledi. Akdemir yalan söylüyor. Hat devlet demiryollarının değil. Hat TTK'nın. Burada sürdürülen makas çalışması 3 gün içersinde yapıldı. 3. Makas ise kargo sahasına giden makasın işlemi 6 günde tamamlandı. Bu bahanelere sığınmamak gerekir. Akdemir 2 veya 3 ay mal olduğunu söylüyor. İşlerin uzamasının sebebi Başkan Akdemir'dir. Faturayı vatandaşımız ödedi. Başkan Akdemir'e çağrımız her şoföre kavşak kullanım kılavuzu verilmeli. Plan ve programsız çalışma. ihale mi yapıldı? Nasıl yapıldı. Bilinmiyor. Biz kavşağın bitmesi için bayramdan bayrama bekliyoruz. Heykel için farklı rakamlar konuşuluyor. Ama saklıyorlar. Heykel gerekli miydi? Sayın Akdemir'e önerim bir düşünürün kuramı ile sesleneyim. Bir insan ölümle burun buruna geldiğinde açlığını unutur. Çukurlu yoldan gidiyorsak peyzaja bakılmaz. Bu heykele ihtiyaç yoktu. Akdemir döneminde 3.heykel oldu bu. Heykelin fiyatı 400 ile 600 bin lira arasında. Bu rakama Kadın Doğum Hastanesi yolu yapılabilirdi. Bu heykel Zonguldak'a atılmış güzel bir kazıktır. Akdemir cebinden ödediği evindeki koltuğu 3 kere değiştirmiş midir? Bu heykel için ihale yapılmış mıdır? Bir yarışma ile sanatsal heykelleri yapmak daha mantıklı olacaktır" dedi.

ZONGULDAK’A ÇOK GÜZEL BİR KAZIK ATILDI!

        Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Uğur Mumcu Kavşağı ve yeni yapılan Zonguldak temalı heykel ile ilgili açıklamalarda, “Uğur Mumcu Kavşağı ve yapılan heykel gündemde yer alıyor. Kavşağın yapımı neden uzun sürdü? Kavşağın yapımı geçtiğimiz yılın Kasım ayında başladı. Kavşağın yapımına başlangıcında Emniyet Müdürümüzün talebi ve çözüm önerisi üzerine kavşağın daha güvenli olması için TTK’dan yol istendi. Bu yol Zonguldak Belediyesi’ne tahsis edildi.  Başkan Akdemir, ‘yer senin olmayınca uzun sürüyor’ diyor. Yer belediyeye tahsis edileli neredeyse 1 yıl oldu.  

       Başkan, gecikmenin medeninden birisinin de bölgede bulunan tren yolunun yapılan kavşak çalışmalarını 2 ay ve 4 ay geciktirdiğini belirtiyor. Orada 3 tane makas farklı zamanlarda yaklaşık 10 günde geri çekildi, düzenlendi. 

Tren yolu çalışmasında 2 ay gecikmenin kendilerine 4 aya mal olduğunu söylüyor.  

HER SÜRÜCÜYE BİR TANE KAVŞAK KULLANIM KILAVUZU VERİLMELİ. SÜRÜCÜLER NEREDEN GİRİP ÇIKACAKLARINI BİLSİNLER.

Çağlayan ayrıca sürücülerin nereden gelip nereden çıkacaklarını bilemediklerini ve kavşağın çok karmaşık olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

       “Kavşak kullanıma açılmadan başkanımızdan bir talebimiz var. Her sürücüye bir tane kavşak kullanım kılavuzu verilmeli. Sürücüler nereden girip çıkacaklarını bilsinler. 

        Burada yapılan kavşak düzenlemesi değil de bir dal-çık olmalıydı. Bu bölgeye bu gerekliydi. Biz iktidar partisi olarak gerekli desteği vereceğimizi basın aracılığıyla da söyledik. Ancak ne yazık ki plansız ve kimin yaptığı belli olmayan bir kavşak hala tamamlanamadı.  Biz Uğur Mumcu Kavşağı’nın bitmesi için Bayramdan bayrama bekliyoruz.  Çünkü Kurban Bayramı’nda bitecek demişlerdi.  Umarız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetişir.  Kavşağa yapılan heykelin güzelliği görecelidir. Burada merak edilen konu ise bize de soruluyor, ne kadara mal oldu. Sanki devlet sırrı, fiyatını soruyoruz açıklanmıyor. Aynı kavşakta 3 defa Muharrem Başkan döneminde heykel değiştirildi. 100 bin TL’den bahsediliyordu eski heykellerden birisi için. Şu an yapılan heykel ile ilgili 400 bin deniliyor 600 bin TL deniliyor. Sayın Başkan, acaba başkanlığı döneminde evindeki koltukları 3 defa değiştirdi mi? 3 heykelin maliyeti 1 milyon liradan fazla ise vay halimize. Bu para ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yolu yapılabilir. Eğer bu meblağlara ulaşıyorsa Zonguldak’a çok güzel bir kazık atıldı demektir.” Dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi