UKRAYNA-ZONGULDAK ARASINDAKİ TİCARET DAHA DA GELİŞECEK

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Vali Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Vali Erdoğan Bektaş,  Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha'yı kapıda karşılayarak hoşgeldiniz dedi ve ardından Valilik ziyaret defteri imzalandı. Ziyarette Zonguldak Belediye Başkan Vekili Saruye Eryiğit, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve yetkililer de hazır bulundu.

Vali Erdoğan Bektaş ziyarette Ukrayna ile Zonguldak arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesini hedeflediklerini belirterek şunları ifade etti: ''Sizleri Zonguldak'ta görmekten mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Zonguldak ve Ukrayna Karadeniz'in iki yakasında oldukça sık ilişkileri olan iki bölge, iki şehir, iki ülkedir. Biz daha çok Ukrayna'nın sahil şehirlerini biliyoruz. Hatta oradan gelen bir davet üzerine buradan yaklaşık bir ay önce Belediye Başkanımız, Ticaret Sanayi Odası Başkanı ve bir grup işadamı ile birlikte o bölgeye bir ziyarette düzenlemiştik. Biz Türkiye ile Ukrayna arasında iyi ilişkiler olduğunu ve giderek bu iyi ilişkilerin geliştiğini ve ekonomik ilişkilerin de büyüdüğünü biliyoruz. Hem de bir liman şehri olarak Zonguldak İli Odessa arasında Skoda arasında ve diğer Liman şehirleri arasında daha önceye dayanan ciddi gidiş gelişlerin, transferlerin, alışverişin, ekonomik faaliyetlerin yürüdüğünü biliyoruz. Odessa limanı ile Zonguldak limanı arasında düzenli Ro-Ro seferleri devam ediyor. Tabii bugün bile Zonguldak Limanın'da Ukrayna'ya ait bir Ro-Ro gemisi olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizin misafiri olduk. Bu çerçevede sizin ziyaretinizde bizim ziyaretimizin üzerine çok iyi oldu.'' dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha'da Ukrayna ile Türkiye'nin iyi ilişkilere sahip olduğunu ve Zonguldak'ta ticareti daha da geliştirmek istediğini de sözlerine ekledi.
(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi