Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Ulupınar mesajında şunları kaydetti;

“Engellilerimiz toplumun önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Engellilerimiz yaşamları boyunca birçok zorlukla karşılaşmaktadır. Bu zorlukların aşılabilmesi için toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir. Her insanın bir engelli adayı olduğunu her zaman hatırlamalıyız. O yüzden engellilerimize sahip çıkılmalı, onları topluma kazandırıp, kimseye muhtaç olmadan üretken bireyler haline getirilebilmesi yönünde destek verilerek çalışmalar yapılmalıdır. Onları her fırsatta kucaklayarak eşit ve değerli olduklarını göstererek hayata tutunmalarını güçlendirmeliyiz.

Unutulmamalıdır ki en büyük engel zihinlerdeki ve gönüllerdeki engeldir. Engellilerin sorunlarının yılın belirli bölümlerinde değil sürekli gündemde tutulması gerekmektedir. Hükumetlerimiz de engellilerimizin yaşamda aktif olarak yer alabilmeleri için yasalar çıkartmış, eğitimde ve sağlıkta önemli gelişmeler imza atmış, sosyal politikalar geliştirip, sosyal yardımlar ve gelir seviyelerinde önemli artışlar sağlayarak, erişilebilirlik hususunu da güvence altına almıştır. 

Bunlarla birlikte 2023 hedefimiz engellilerimizin hayatlarını kolay hale getirebilmek amacıyla barınma, ulaşım, iletişim ve çalışma şartları standartlarının sağlandığı ve ülke geneline yaygınlaştırıldığı, onların sosyal dışlanmışlığını hissetmediği bir Türkiye olmasıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyor, engelli vatandaşlarımıza mutlu ve huzurlu bir yaşam dileği ve tüm insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla selam ve saygılarımı sunuyorum.” 

Editör: Haber Merkezi