İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuhoğlu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Ulusal basın İYİ Parti’yi yok sayıyor. Yerel medya ulusal medyaya göre çok daha özgür” dedi.

‘’İyilik Kervanı Yollarda’’ projesi kapsamında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu Zonguldak’a geldi.

Hayrettin Nuhoğlu beraberinde İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Derya Akbıyık ve yönetim kurulu üyeleri, konuklarını kapıda karşılayarak hoş geldiniz dedi.

İlk konuşmayı İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptı. Erkmen konuşmasında, Partisi'nin iyilik Kervanı Yollarda uygulaması kapsamında Genel Başkan Yardımcısı İstanbul milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve beraberindeki heyetin Zonguldak’ı ziyaret ettiğini söyledi. Erkmen Zonguldak’ta da bir çok sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini ifade etti.

ULUSAL MEDYA İYİ PARTİ’Yİ YOK SAYIYOR, İYİ PARTİ’Yİ YAZMAMAK İÇİN TALİMAT ALMIŞLAR. YEREL MEDYA ULUSAL MEDYA YA GÖRE ÇOK DAHA ÖZGÜR…

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’da yaptığı konuşmada “Ulusal basın iyi parti yok sayıyor” diyerek sitem etti.

Hayrettin Karaca yaptığı konuşmada, ulusal basının İYİ Parti’yi yok saydığını ve yerel medyanın ise ulusal basına göre çok daha özgür olduğunu söyledi.

Seslerini duyurabilmek için  İYİ parti olarak 12 heyet oluşturduklarını ve bu oluşturdukları heyetlerle birlikte İyilik kervanı olarak 81 ili dolaşmaya başladıklarını ve illerde yerel medya ile halkla buluştuklarını belirterek şunları kaydetti:

İYİ Kİ YEREL MEDYA VAR…

“Ulusal medya İYİ Parti’yi yok sayıyor. Sayın Genel Başkanımıza yer vermemekte kararlı görünüyor. Çünkü talimat öyle. İYİ Parti Türkiye'de beklenen istenen ve dolayısıyla ihtiyaçtan Doğan partidir. 11 ay önce kuruldu ama kurulduğundan bu yana Türk siyasetinde çok hareketli bir dönem yaşattı. Bildiğiniz gibi de 24 Haziran'da bir baskın seçim yapıldı. Bu seçimin baskın olmasının 2 sebebi var, bir tanesi İyi Parti'nin seçimleri girmemesi ve seçimlere sokulmaması üzerine, Diğeri ise kurulduktan itibaren sık sık dile getirdiğimiz ‘Bir ekonomik kriz geliyor’ gerçeğini onlarında görmüş olmasıdır. Ama bütün bunları Türk milleti ile paylaşamıyoruz, ulusal basın bizim görüşlerimize yer vermiyor. İyi ki yerel basın var. Yerel basın ulusal Medya göre çok daha özgür. Gittiğimiz her yerde ya basına konuşuruz Ama bunun yanında bizzat halkın kendisi ile muhatap oluyoruz, sivil toplum kuruluşlarından dernekler, Odalar ve bütün meslek kuruluşları, muhtarlara varıncaya kadar bir araya gelmeye çalışıyoruz, Onun için size teşekkür ettim. 

Şimdi seçimlerden sonra 3 ay geçti. Öyle bir hale geldik ki biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 10 gün açık kaldı. Mevlis açık kaldığı süre içerisinde gördük ki Türkiye Büyük Millet Meclisi artık eski meclis değil Çünkü hükümet Kurulmuyor, gensoru yok, hesap sormak yok, meclis neredeyse devre dışı, çünkü bakanlar gelip orada oturmuyor bile. Bakan sayısını azalttık dediler, 16'ya düşürdük tasarruf için dediler ama her bakanı 4’er tane bakın yardımcısı var, bakan sayısı 60’a çıktı.Ama hepsi gölge gibi duruyor. Artık kuvvetler ayrımı yok. Biraz evvel söylediğin gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gücü ve kuvveti azaltıldı, yaşamaya müdahale edildi, yürütme zaten ellerinde, yargıya müdahale edildiğini çok defalar herkes gördü. Bunu en iyi de medya mensupları görüyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu, ayrıca gazetecilerin af yasası ve yerel yönetim seçimlerle ilgili sorularını cevaplandırdı. 

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi