Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Türkiye’nin yükseköğretimdeki uluslararasılaşma çalışmalarına katkı vermeye devam ediyor.

Her yıl 10 binin üzerinde uluslararası öğrenciden başvuru alan Üniversitemize yapılan başvurular pandemi sürecinde de artış gösterdi. Son 5 yıl içerisinde, uluslararası öğrenci hareketliliğindeki artış oldukça dikkat çekmektedir. Bu durum, üniversitenin uluslararasılaşma için yaptığı çalışmaların olumlu ve önemli sonuçlarına işaret etmekte.

 78 Farklı Ülkeden 2675 Uluslararası Öğrenci Eğitim Alıyor

2017 yılında 68 farklı ülkeden 975 uluslararası öğrencimiz üniversitede eğitim alırken, 2021 Ekim ayı itibariyle 78 farklı ülkeden 2675 öğrenci üniversitede eğitim görüyor. Son 5 yıldaki uluslararası öğrenci sayılarındaki artış Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yakalanan başarılı ivmeyi gösterir.

Mezun Öğrenci Sayısında Büyük Artış

Son 5 yılda Üniversiteden mezun olan uluslararası öğrenci sayısında da anlamlı bir artış bulunmakta. 2017 yılında 38 uluslararası öğrenci mezun olurken, bu sayı 2021 yılında 3.5 kat artarak 134’e ulaştı.

Yapılan açıklamada: ''Katlanarak artan gerek mezun uluslararası öğrenci sayısı gerekse eğitim almaya devam eden uluslararası öğrencilerimizin sayısı oldukça memnuniyet vericidir. Üniversitemizden eğitim alan her öğrenci birer kültür elçisi olarak hayatlarına devam edecektir. Bu vesile ile bütün öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim hayatı temenni ederiz.

Gelecek Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Şekillenir'' denildi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi