Metropolitan Zonguldak Belediyeler Birliğine bağlı Ulutan Barajındaki İlhan Akın Doğal Yaşam Hayvan Sevgisi ve Piknik Alanına hafta sonları kentin gürültüsünden kaçan aileler ücretsiz olarak ziyaret ediyor. 

Ulutan Barajı çalışanları tarafından kurulan hayvanat bahçesine çocukları ile birlikte gelen aileler; "Burasının ilk başta halka kapalı olarak biliyorduk. Ancak yetkililerden buranın ücretsiz olduğunu ve halka açık olduğunu öğrenince hafta sonları gelmeye başladık. Her geldiğimizde kalabalık oluyor. Hafta sonları pikniğimizi yapıyoruz. Çocuklarımız daha önceden hayvanlardan korkuyorlardı. Ancak çocuklarımız buraya gide-gele hayvanlarla vakit geçiriyor. Hayvan korkusunu yendiler. Zonguldak'ta 1 hayvanat bahçesi vardı onu da kapatmışlardı. Burasının yapılması çok güzel olmuş. Biz burayı yapan yetkililere çok teşekkür ediyoruz" dediler. 

"DESTEK OLACAKLARINA KÖSTEK OLUYORLAR"

Vatandaşlar ayrıca bazı basın-yayın organlarında Hayvanat bahçesi için yapılan haberlere tepki gösterdi. Vatandaşlar; "Böyle bir güzel yer hayvanat bahçesi ve piknik alanı yapan kurum çalışanlarına daha destek vereceklerine daha kötüleyici haberler yapıyorlar. Biz bu tür haberleri yapan basın-yayın kuruluşlarını kınıyoruz" şeklinde konuştular.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi