“DEMOKRASİ TASVİYE EDİLİYOR”

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜMİT ÖZDAĞ ZONGULDAK’TA KONFERANS VERDİ

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, Zonguldak’ta, “Yerel seçimlere giderken Türkiye” konulu bir konferans verdi.

Zonguldak AKM’de düzenlenen konferansa katılım yoğun oldu.

Konferansta konuşan Ümit Özdağ, Türkiye gündemini ve yerel seçim hazırlıklarını değerlendirdi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye’de demokrasini tavsiye edilmek istendiğini belirtti.

Konferansta ilk olarak İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’in açılış konuşması ile başladı. Erkmen yerel seçimlerde Zonguldak’ta başarılı olacakların ifade etti. 

YEREL SEÇİMLER GENEL SEÇİMLERİN PROVASI OLACAK

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ yerel seçimlerde İyi parti iktidarını ilk adımı olacağını belirterek şunları söyledi:

“Önümüzde 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan bir yerel seçim var bu yerel seçim Türkiye'de iktidarı değiştirmeyecek ancak iyi Parti'nin yerel seçimde Türkiye yönetme eğilimini göstererek. Bundan sonraki Genel seçimlerde İyi Parti iktidarının ilk adımların atılmasında sağlayacak. İşte biz bu bilinçle iyi Parti kadroları olarak yerel seçime hazırlanıyoruz. Ancak bir bu çalışmalarını sürdürürken bu çok boyutlu yaşanan krizi de takip ediyoruz. Analiz ediyoruz ve çözümleri üretiyoruz. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu krizlerden bir tanesi yaşanan devlet krizidir. 5000 yıllık bir devlet geleneğine sahip Türk milletin evlatlarıyız. Şimdi ise bu devlet geleneğimizin inkar edildiği bir süreci yaşıyoruz. Aziz devletimizin tarihinden süzülerek gelen tüm gelenekleri bir tek adam rejimi korumak adına sorunsuzca yıkıldığını görüyoruz. 1 Ekim 2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin elinden yetkilerin Büyük bir kısmı alınmıştır. Başkanlık rejimi adı altında tesis edilen Türkiye'de tek adamlık rejimi ile demokrasi tavsiye ediliyor. Kuvvetler ayrılığı yasama yürütme ve yargı Iğdır. Şimdi Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ise değerli Zonguldaklar Recep Tayyip Erdoğan olarak üçe ayrılıyor. Her şey bir adam daha toplanıyor. Hukuk devleti ortadan kalktı, olağan üstü Halil sözde kaldırıldı Ama fakat yerine bir sivil sıkıyönetimi rejimi tesis edildi. Şu anki valiler sivil sıkıyönetim komutanıdır. Çünkü tüm yetkiler sıkıyönetim komutanı sahip olduğu yetkilere sahipler”

MUHALEFET İÇ DÜŞMAN OLARAK GÖRÜLÜYOR

Muhalefetin adeta iç düşman olarak görüldüğünü belirten İyi Parti Genel başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, “Muhalefete ise iç düşman gözüyle bakılıyor ve bu değişik ifadelerle de kendisini ortaya koymaktadır. Zillet ittifakı deniyor, Yani aşağılık denilmek isteniyor. Daha önce de referandum sırasında parlamenter demokrasi isteyenlere terörist demişti, çukur demişti Erdoğan. bizi suçlu olarak gören Tek adam rejimi ile karşı karşıyayız. akla bilgi ve diğer katta dayanan bürokratik Yapıdan bir tek adama dayalı partizan bürokrasiye geçirmiş durumda. Valiler ve kaymakamlar artık devleti değil AKP yi temsil ediyor. Hakiki adaylarla birlikte dolaşıyorlar 10 istiyorlar muhalefete oy verilmemesi için seçmene baskı yapıyorlar seçmeli tehdit ediyorlar AKP adayları birlikte ellerini kepçe alıp vatandaşa çorba dağıtıyorlar. Bu haller bu kaymakamlar Türk Devleti'nin valisi ve Kaymakamı değildirler. Bunlar tek partinin Vali ve kaymakamlarıdır.” Dedi.

GERÇEĞİN BİLİNMESİ İSTENMİYOR

Özdağ, “Geçen ay enflasyon açıklanınca enflasyonu açıklayan TÜİK genel müdür yardımcısı görevden alındı Ve yerine damadın arkadaşı atandı” diyerek gerçeklerin milletten  saklanmak istendiğini de sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’NİN FEDERASYONA DÖNÜŞMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Türkiye’ni federasyona dönüşmesine asla izin vermeyeceklerini belirten Ümit Özdağ, “Baskıcı Devlet mekanizması içeride güçlü bir rejim imajı oluştursa da aslında devlet kurumu hiç olmadığı kadar zayıflamış oluyor. Tabii bu arada federasyon projesi de adım adım ilerliyor.Numan kurtulmuş açıklama yaptı dedi ki 81 ili için ayrı anayasa hazırlıyoruz. Bu ancak federe devletler de olur maalesef. Demek 81 federe devleti dönüştürmeyi düşünüyorlar. Almanya'ya giden AKP milletvekili federal sistem konusunda görüşmelerde bulundu. Ve PKK HDP ile gizli pazarlıkların devam ettiği İmralı'da Öcalan tarafından yazılan anayasanın tekrar gündeme geldiği anlaşılıyor. İyi Parti olarak altını çizerek söylüyoruz Türkiye'nin bir federasyona dönüşmesine asla izin vermeyeceğiz, bedeli ne olursa olsun. Bu millet milli ve üniter bir devlet olarak kurulduysa böyle kalacaktır” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi