Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde toplum sağlığının korunması yönünde alınan ciddi önlemlerin yanısıra, çalışma ve ticaret hayatının minimum düzeye inmesiyle Hükümet tarafından bir dizi ekonomik ve sosyal önlem de alınmaya başladı.

İş dünyası, küçük esnaf ve sanatkarlar, emekliler ve tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu süreci mağdur olmadan atlatabilmesi için devlet tarafından sağlanan ekonomik ve sosyal destekler yanında, Hükümet tarafından alınan karalar kapsamında bankalar tarafından "kolay" ve "uygun" kredi sağlanması da torba yasa kapsamında yer aldı.

Ancak, Hükümetin kararlı tutumuna rağmen bankalar kredi konusunda zorluk çıkarmaya devam ediyor.

Özellikle alt gelir grubunu oluşturan emekli, asgari ücretli, küçük esnaf ve sanatkarların daha önceki olumsuz kredi sicillerini öne süren bankaların kapıları dargelirli vatandaşın yüzüne kapanıyor.

UMUT BAŞKAN ERDOĞAN'DA

UMUT SİCİL AFFI'NDA

Sorunun, Cumhurbaşkanlığı kararı ile kesin ve uygulanabilir bir "sicil affı" ile çözüleceğini vurgulayan vatandaşlar, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu zorlu sürecin elbirliği ile atlatılması için bütün kesimlere çağrıda bulunuyor, kendisi de öncülük ediyor. 

Bu sürece bankalarında katılması gerekiyor. Yıllardır emeklilerin, çalışanların maaşı üzerinden büyük kazançlar sağlayan ve emekli maaşları için promosyon yarışına giren bankaların, bu zor dönemde de emeklilerimiz, çalışanlarımız ve dar gelirli vatandaşlarımız için kredi yarışına girmelerini bekliyoruz. Bu iş lafla değil, icraatla olur" şeklinde konuştular. (HABER MERKEZİ) 

Editör: Haber Merkezi