CHP kongreye gidiyor…

CHP Genel Merkezi’nin teşkilatların yenilenmesi, özellikle seçim kaybedilen Zonguldak gibi illerde yeniden güç kazanılması yönündeki kararlı tutumu, bu kongre sürecine yansıyacak gibi gibi görünüyor.

Bu kongre sürecinde CHP bakımından çok önemli bir kriter öngörülüyor.

Parti yönetimlerinde toplumda karşılığı olan, temsil yeteneği yüksek, proje ve politika üretebilen, ağırlıklı isimlerin yer alması…

Bu konuda CHP parti tabanı ile CHP Genel Merkezi aynı noktada buluşmuş durumda…

***

CHP tabanında adaylardan, ya da adaylık için ismi geçenlerden birine mutlak karşı olmak, ya da mutlak yanında olmak gibi bir anlayış ortadan kalkmış durumda…

Özetle tabanda keskin çizgilerle belirlenmiş bir ‘kutuplaşma” görülmüyor.

Bu durum kongreye olumlu biçimde yansıyabilir.

***

Daha sırada delege seçimleri, belde ve ilçe kongreleri olsa da, il başkanlığına adaylık için birçok isim CHP kulislerinde dolaşıyor.

Laf olsun diye adaylık peşinde koşanlar dışında öne çıkan birkaç önemli isim var.

Mesela, Umut Başoğlu…

Kişiliği, siyasi duruşu, toplum nezdindeki etkili ve ağırlıklı temsil yeteneği ile Umut Başoğlu’nun yeniden partinin başına geçmesini isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Mutlaka parti içi muhalifleri de olacaktır ama, “Keşke il başkanlığını bırakmasaydı, keşke bu dönem milletvekilliğine aday olmasaydı, CHP Zonguldak’ta böyle yalnız kalmazdı” diyenler çoğunlukta…

Elbette bu sözler Umut Başoğlu’nun kulağına da gidiyor ama, Sayın Başoğlu uhuletle ve suhuletle sessizliğini muhafaza ediyor.

Uhuletle ve suhuletle…

Umut Başoğlu cenahında büyük bir “sessizlik” hüküm sürüyor.

***

Umut Başoğlu, vadi bölgesini oluşturan Çaycuma, Devrek ve Gökçebey’den büyük destek alabileceği gibi, Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli bölgesinden de aynı ölçüde destek alabilecek bir siyasetçi…

Umut Başoğlu’na “ Kaşının altında gözün var” diyebilecek yok çünkü…

***

Bilindiği gibi, CHP eski İl Başkanı Umut Başoğlu, aynı zamanda Özel Eğitim Kurumları Dernekleri Federasyonu’nun Genel Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürüyor.

Bu görevi nedeniyle Türkiye’yi il il, şehir şehir dolaşmakta olan Umut Başoğlu’nun siyasetten uzak kalışını, ya da belki şimdilik “sessiz’ kalışını buna yorumlamak olasıdır.

CHP tabanında ve delegeler arasında Umut Başoğlu’na yönelik il başkanlığı talepleri yükselmeye devam ederse, yani Umut Başoğlu, Zonguldak’ta CHP’nin “umudu” haline gelmişse, CHP Genel Merkezi’de bu seslere kayıtsız kalmayacaktır.

O zaman iş “Başoğlu”na düşecek demektir.