Filyos’ta hakkında yıkım kararı bulunan otel hakkında neden işlem yapılmıyor?

Ünal, yolsuzlukta sınır tanımıyor

(Yetkililere duyuruyoruz

Kamu arsası peşkeş mi çekiliyor?)

Filyos’ta “Yolsuz Ömer” lakabı ile anılan Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın, İsmail Recai Şanlı’nın işletmeciliğini yaptığı kıyı kenar çizgisi içinde bulunan ve hakkında yıkım kararı olan otel hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı.

Beldede, imar rantları, yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri ile anılan Ömer Ünal’ın, resmi makamlarca yıkım kararı verilmiş bir otel hakkında bu kararı neden uygulamadığı merak edilirken, yıkım kararını uygulamayan Ömer Ünal hakkında yetkili makamların gereğini yapması bekleniyor.

BU OTEL İMAR BARIŞINDAN

FAYDALANAMAZ

Öte yandan, İsmail Recai Şanlı’nın, hakkında yıkım kararı bulunan ve belediyece kendisine tahsis edilen alana inşa ettiği otel için imar barışından faydalanma girişiminde bulunduğu, Filyos Belediye BaşkanıÖmer Ünal’ın da yıkım kararını bu nedenle uygulamadığı belirtiliyor.

Konuyu yetkili makamlara duyuruyoruz.

Sözkonusu otel kamuoyunda “İmar Barışı” olarak adlandırılan yasadan faydalanamaz. Çünkü, otelin inşa edildiği arsa belediyeye ait bir arsadır, yani kamu mülküdür. Bu arsa İsmail Recai Şanlı’ya sözleşme ile tahsis edilmiş olup, kamu mülkünü bu yasal düzenleme ile kendi mülkü haline getirmesi mümkün değildir. Bu bina belediyeden “yapı kayıt belgesi” alamaz, İmar Barışı’ndan faydalanamaz. 

İsmail Recai Şanlı’nın yapı kayıt belgesi almak üzere yanıltıcı-yalan beyanda bulunup bulunmadığının da araştırılması isteniyor.

ULUSAL GAZETELERE MANŞET OLDU

Daha önce de “görevi kötüye kullanmaktan” hüküm giyen ve beldede birçok imar yolsuzluğu ve usulsüzlüğe adı karışan, ortağı olduğu şirkete kumsalda apartman izni veren, İsmail Recai Şanlı ve Güpgüpoğlu firmaları ile şaibeli ilişkileri ayyuka çıkan Ömer Ünal, butün bu usülsüzlükleri nedeniyle ulusal gazetelerde manşet olmuş ve yaptığı şaibeli uygulamalar Türkiye gündemine taşınmıştı. (Umut İLİKSİZ)

Editör: Haber Merkezi