ZBEÜ’ye iki yeni eser daha kazandırıldı. Yeni kütüphane ve İlahiyat Fakültesi binaları son teknolojik gelişmelerin tüm detaylarını kapsayacak şekilde hizmete hazır duruma getirildi.

İnşaatları tamamlanan yeni kütüphane ve İlahiyat Fakültesi binalarının projeleri ZBEÜ eski Rektörü, şimdiki Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Özer tarafından hazırlandı. ZBEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı da projenin bir an önce tamamlanması için gerekli çalışmaları yaparak, projesine uygun olarak zamanında tamamlanmasını sağladı.

*** Projenin yüklenici firması ÇALIŞKANER İnşaat sahibi Mahmut Katmakaya, her iki binanın üniversite ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diledi.

Firmanın İdari İşler Sorumlusu Ahmet Sarsık, her iki binanın tamamlanıp hizmete hazır duruma gelmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “ Proje pandemi sürecindeki tüm zorluklara rağmen zamanında bitirilmiştir. Fore kazık uygulamaları ile zemin güçlendirilmiş ve bu aşamadan sonra binaların yapımı gerçekleştirilmiştir. Binaların yapımında son teknolojiler kullanılmış, anılan teknolojide çoğu kalemler dövize endeksli olduğundan, dövizdeki yüksek artışlar nedeniyle meydana gelen maliyet artışlarına rağmen firmamız bütün zorlukları göğüsleyerek, inşaatların zamanında tamamlanmasını sağlamıştır.

Bunun sonucunda üniversitemiz yeni binaları bünyesine katarak ekonomik olarak bugünkü değerlerle çok ciddi bir kazanç da sağlamıştır.

*** Proje aşamasından inşaatların tamamlanmasına değin her türlü destek ve katkıyı sağlamış olan eski rektörümüz, Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Prof.Dr. Mahmut Özer, Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Çufalı, rektör yardımcılarımız, genel sekreterimiz ve genel sekreter yardımcılarımız, Strateji Daire Başkanlığı ve Muhasebe Müdürlüğü, Mali İşler Daire Başkanlığı, Kütüphane Daire Başkanlığı, Güvenlik Amirliği, inşaatlara kazma vurulmasından tamamlanmasına kadar soğuk-sıcak demeden, yağmur-çamur demeden, gerektiğinde tatil demeden tüm zorluklarına katlanarak gösterdikleri özverili çabalar sonucu bugünkü estetik binaların ortaya çıkmasını sağlayan üniversitenin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına ve tüm ekiplerine, desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlar ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bu modern binaların başta üniversitemiz olmak üzere, Zonguldak’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Üniversite geleceğimizdir. İlimizin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmesi için üniversitemizin yeri tartışılmazdır. Bu nedenle üniversitemize sahip çıkalım. Daha güzel, daha mutlu yarınları üniversitemizle birlikte kuralım.

Her yeni yıl yeni ümitler demektir. Bu vesile ile salgın hastalığın sona erdiği, sosyal hayatın yeniden sağlık içinde yaşam bulduğu bir yıl olması dileği ile yarınlarımızın bugünkünden daha güzel ve mutlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi