ZBEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı'nın şahsında üniversiteye yönelik sistematik eleştirilerin "perde arkası" olabilir mi?..

Kuvvetle muhtemeldir…

Perde arkasının baş aktörleri ise "üniversitenin köstebekleri" olarak tanımlanıyor.

Köstebekler sufle ediyor, birileri gündeme getiriyor.

Amaç belli, hedef belli,,,

Prof.Dr. Mustafa Çufalı…

Bunun bir değil, birçok nedeni olabilir…

Başlarına taş düşse, Rektör Hoca'dan bilenler, Zonguldak'ın trafik altyapısından Prof.Dr. Mustafa Çufalı'yı sorumlu tutabilir.

Eleştiriler daha çok bölgemizin en büyük sağlık merkezi konumundaki ZBEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne yönelik olarak gerçekleşiyor. dolayısı ile "köstebekleri" hastane içinde aramakta fayda var.

***

Üniversiteye "bakış" son derece önemli…

Nasıl bakarsanız, öyle görüyorsunuz.

Biz üniversiteye bakınca, ilimizi ve ülkemizi uluslararası akademik platformlarda temsil edebilen, özellikle son yıllarda ülkemizin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alan,yeni yeni fakülte ve yüksekokulları, bölümleri, akademik personeli ve öğrenci sayısı ile "marka" bir üniversite haline gelen ZBEÜ'yü görüyoruz.

İlimizin gururu haline gelen ZBEÜ Uzay Takımı'nı görüyoruz.

Biz, ZBEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne bakınca, peşinden tüm Zonguldak halkının ağladığı başına demir çubuk saplanan bir çocuğun, bu hastanenin hekimleri tarafından nasıl hayata döndürüldüğünü görüyoruz.

Biz, ZBEÜ'ye bakınca Ankara ve İstanbul'daki hastanelerde küçük bir tahlil için heder olan günlerimizi hatırlıyoruz.

Başkaları da daha başka "bakış açılarına" sahip olabilir.

Rektörün kaşının altında gözü var, diyenler…

Yolların bozuk oluşunu Rektör Hoca'ya yükleyenler…

Hastanede pansuman malzemesinin eksik olduğunu söyleyenler…

Doktorların döner sermaye paylarını geç aldığını savunanlar…

Ve saire…

Her bakış aynı değil vesselam !..

***

Yaklaşık 20 yıl önce  Yeni Adım'da - o zamanki adı ile - " ZKÜ'de e-mail savaşları" başlıklı manşetten bir haber yayınlamıştım…

Rektörlük seçimleri öncesinde üniversitede görev yapan koskoca prof.ların, doçentlerin ve bazı idari personelin birbirlerine "dümdüz" gittiği ve "çete" iddialarının havada uçuştuğu  e-mail çıktılarını yayınlamıştım.

Üniversite çevresinde "kıyamet" koptu, e-mail'ler bıçak gibi kesildi.

Üniversite içinde her zaman akademik personel, hatta idari personel arasında çekişme vardır ama, bu durum daha çok rektörlük seçimleri öncesinde gerçekleşir.

Prof.Dr. Mustafa Çufalı, Yüksek Öğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ZBEÜ Rektörlüğüne atanmış bir isimdir.

Göreve başlamasından itibaren şimdiki Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, üniversitemizin eski rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer'in bıraktığı yerden, aynı hızla üniversitenin hem fiziki, hem de bilimsel anlamda büyümesi için büyük çaba harcayan Prof.Dr. Mustafa Çufalı'ya yönelik yıpratma girişimlerinin bir nedeni olmalı…

ZBEÜ'nün "köstebekleri" boşuna çalışmıyor herhalde…